Infographic: cijfers over online consumentengedrag

Infographic: cijfers over online consumentengedragNatuurlijk kijk je bij het optimaliseren van je webwinkel vooral naar het gedrag van je eigen bezoekers. Toch kan het soms ook heel verhelderend te zijn om eens te kijken hoe de gemiddelde internetgebruiker reageert op bepaalde eigenschappen van een webwinkel. In de infographic van Vouchercloud wordt daar bij stilgestaan.

Vouchercloud heeft namelijk de infograhic ‘Consumentenpsychologie & de ecommerce-checkout’ uitgebracht om wat algemene cijfers over bepaalde webwinkel-onderdelen onder de aandacht te brengen. Oftewel, ze widen ‘de statistieken en gewoonten achter de klikken van het winkelende publiek uitlichten’, zoals Michiel Weijdijk van de kortingscode-site het verwoordt.

Zo zien we dat bijna één op de zes online consumenten een website verlaat als ze minimaal drie seconden moeten wachten voordat een website volledig is geladen. Tachtig procent van deze mensen zal zelfs nooit meer op die pagina terugkeren. Iets wat ons betreft weer maar eens benadrukt hoe belangrijk de snelheid van je webwinkel is voor het succes van je shop.

Verder valt het ons op dat meer dan negen op de tien mensen blijkbaar van mening is dat het uiterlijk van je webwinkelijk de invloedrijkste factor is ten opzichte van een koopbeslissing! En binnen anderhalve minuut worden producten beoordeeld en wordt zo een snelle eerste beslissing gemaakt om iets te kopen of niet.

Door de infographic wordt eveneens duidelijk hoe belangrijk productafbeeldingen en -video’s zijn en dat online reviews nog steeds erg belangrijk zijn voor een grote groep consumenten.

Gerelateerde berichten