menu

Fabrikant Vans opent webwinkels

Fabrikant Vans opent webwinkelsKledingfabrikant VF Corp., eigenaar van merken als The North Face, Timberland, Wrangler, Lee en Vans, gaat uitbreiden in Europa en komt met meer webwinkels. Zo is er in Nederland sinds kort een Vans-shop en komt The North Face in de tweede helft van dit jaar ook naar ons land met een webwinkel.

De Europese webwinkels van The North Face blijven boven verwachting presteren op alle  key performance indicators, volgens directeur Steven Rendle. “We kijken er echt naar uit om dit bedrijf te zien groeien en om land-specifieke middelen tot onze beschikking te hebben om beter te communiceren met onze klanten en ze beter aan ons te binden.”

Een ander merk, Vans, is op dit moment met een webshop live in zeven Europese landen, waaronder Nederland. “We bevinden ons duidelijk in de beginfase met de ecommerce in Europa, maar we zijn erg optimistisch over onze lange termijn-groeimogelijkheden in Europa met ons Vans-merk”, aldus Karl Heinz Salzburger.

Kipling, Eastpak, Nautica en JanSport
VF, dat onder andere ook Kipling, Eastpak, Nautica en JanSport bezit, doet het financieel gezien niet onaardig. In het eerste kwartaal van 2012 haalde het een recordomzet van 2,5 miljard dollar, een stijging van 31 procent ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. Dit komt vooral door de sterke organische groei en de overname van het merk Timberland, dat 356 miljoen dollar aan het eindresultaat toevoegde.

De ecommerce-verkopen stegen met 48,3%, zodat de 177,9 miljoen dollar in 2011 nu kon uitgroeien tot 120 miljoen dollar omzet. De internetverkopen voor jeans (waar de merken Lee en Wrangler bij horen) stegen met vijftig procent, terwijl de internetverkopen van Vans met veertig procent toenamen.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch