Shopify lanceert gelokaliseerde webwinkels

Shopify lanceert gelokaliseerde webwinkels

Afgelopen week lanceerde Shopify de Winter ’24 Edition, met meer dan 100 productupdates voor het ecommerce-platform. Daar zitten ook functies bij om internationaal verkopen makkelijker te maken. Shopify-verkopers kunnen nu een gelokaliseerde online winkel lanceren, voor maximaal 3 markten.

Twee keer per jaar lanceert de aanbieder van webwinkelsoftware een Shopify Edition. Dit is een overzicht van alle platformupdates van de afgelopen zes maanden. In de nieuwste editie werden onder andere updates doorgevoerd zoals kleurstalen bij het toevoegen van producten, of een bestandskiezer waarin alle mediabestanden op Shopify te vinden zijn.

Vorig jaar verhoogde het bedrijf nog de abonnementsprijzen. Deze abonnementen hebben nu ook nieuwe functies gekregen bij de laatste update.

Gelokaliseerde webwinkel

Verkopers kunnen nu een gelokaliseerde webshop beginnen, die aangepast is aan een specifieke markt. Volgens Shopify leidt dit tot een betere conversie. Deze nieuwe functie maakt crossborder ecommerce eenvoudiger voor webwinkeliers.

Er wordt rekening gehouden met regionale en culturele verschillen per markt.

Een gelokaliseerde webshop komt met een op maat gemaakte homepagina en lay-out. Daarbij wordt er rekening gehouden met regionale en culturele verschillen per markt. Daarnaast biedt het ook mogelijkheden zoals het omrekenen van valuta, het instellen van prijzen en het vertalen van je content per markt. Ook komt de gelokaliseerde webwinkel met lokale betaalmethoden.

Beschikbaar in alle abonnementen

Deze nieuwe functie is nu beschikbaar in alle abonnementen. Dit houdt in dat alle verkopers tot 3 gelokaliseerde webwinkels kunnen lanceren. Alleen gebruikers van het Advanced-abonnement kunnen webwinkels voor extra markten toevoegen. Dit kost bijna 60 euro per land.

Alleen gebruikers van Shopify Advanced kunnen meer dan 3 gelokaliseerde webwinkels lanceren.

Het bedrijf lanceerde in 2022 al een lokalisatie-tool, waarmee klanten hun webshop naar verschillende talen kunnen vertalen, van productpagina’s tot contactpagina’s. Deze tool maakt onderdeel uit van Shopify Markets. Deze nieuwste update lijkt echter los te staan van Shopify Markets.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten