Shopify verhoogt prijzen in april

Shopify verhoogt prijzen in april

Ecommerceplatform Shopify heeft de abonnementsprijzen verhoogd voor nieuwe klanten in de Verenigde Staten. Naar verwachting wordt de verandering ook binnenkort in Europa doorgevoerd. Bestaande klanten merken de verandering over drie maanden.

Kosten techbedrijven

In een blog laat Shopify weten dat de kosten van het bedrijf steeds hoger worden. Andere techbedrijven kampen hier ook mee. Shopify zelf heeft in juli 2022 jaar 10 procent van het personeel ontslagen, wat betekende dat 1.000 banen geschrapt werden.

Basic abonnement nu 39 dollar per maand

Nu verhoogt het platform haar prijzen voor klanten. Nieuwe klanten in de Verenigde Staten kunnen de nieuwe prijzen al zien. Het Basic abonnement kost bijvoorbeeld vanaf nu 39 dollar per maand (35.84 euro). Op de Nederlandse site is momenteel nog de oude prijs te zien (21 euro per maand). Naar verwachting wordt dit binnenkort ook aangepast.

De nieuwe prijzen worden voor iedereen gevoerd op 23 april.

Nieuwe klanten betalen nog steeds 1 euro per maand voor de proefperiode van 3 maanden. Daarna krijgen ze te maken met de nieuwe prijzen. Shopify zelf adviseert bestaande klanten om nu over te stappen op het jaarplan, in plaats van maandelijks te betalen. Als ze een jaarplan verlengen voor 23 april kunnen ze op deze manier nog een jaar gebruikmaken van de oude tarieven.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten