Shopify lanceert lokalisatie-tool

Shopify lanceert lokalisatie-tool

Ecommerce platform Shopify lanceert Translate & Adapt. De tool, die onderdeel uitmaakt van Shopify Markets, biedt lokalisatie voor verkopers die nieuwe markten willen betreden. De applicatie is sinds deze week wereldwijd te gebruiken.

Shopify deelde het nieuws op de bedrijfswebsite. De nieuwe dienst werkt met Shopify Markets, een tool voor crossborder verkoop dat vorig jaar het licht zag. Zo’n 10 procent van alle Shopify-klanten gebruikt dit. Deze zomer zag Shopify nog een teruglopende klantvraag, waarop 10 procent van het personeel werd ontslagen.

Vertalingen en custom verzendvoorwaarden

Met Markets kunnen gebruikers al lokale valuta, betaalmethoden, prijzen en productbeschikbaarheid toevoegen. Sinds deze week kunnen deze gebruikers ook Translate & Adapt toepassen.

Markets-gebruikers verkopen gemiddeld in 9 landen.

De nieuwe lokalisatie-tool vertaalt je webshop naar verschillende talen, van productpagina’s tot contactpagina’s. Klanten kunnen auto-translate gebruiken maar vertalingen ook handmatig aanpassen, aldus Shopify. Verkopers kunnen ook verschillende verzendvoorwaarden toevoegen per markt, zoals een minimum bestelbedrag voor gratis bezorging.

In Nederland verkopen Markets-gebruikers gemiddeld in 9 landen, aldus Shopify. Daarentegen zijn reguliere Nederlandse gebruikers in 5 markten actief. Bovendien is 45 procent van de totale verkoop van Nederlandse Shopify-winkels afkomstig uit het buitenland, schrijft het bedrijf.

Markets Pro versie al beschikbaar in Verenigde Staten

Naast Translate & Adapt lanceert Shopify een Pro-versie van Markets. Echter is die nu alleen nog beschikbaar voor selecte verkopers in de Verenigde Staten. Met Markets Pro kunnen gebruikers meer betaalopties en express shipping bieden. Ook kunnen belastingen en heffingen makkelijker georganiseerd worden.

Vertaalde content zou verkopen met 13% verhogen.

Volgens data van Shopify kan vertaalde content de totale verkoop verhogen met 13 procent. Door lokale valuta aan te bieden, zouden verkopen toenemen met 7 procent. Met gelokaliseerde betaalopties zou de kassa-conversie 6 procent hoger uitvallen.

‘Cross-border ecommerce is booming’

“Cross-border commerce is booming, maar uitbreiden naar een nieuwe markt zonder een lokale aanpak is zonde. Als merchant laat je hierbij echt kansen liggen,” zegt Mel van Lieshout, Shopify’s Country Manager Nederland.

Shopify zet in op crossborder ecommerce.

“De manier waarop merchants voor iedere markt high-touch storefronts kunnen bouwen verandert. Na de lancering van Shopify Translate & Adapt is dit mogelijk vanuit één winkel en platform. Door deze feature kan je als merchant de beleving en de conversie van de consument optimaal verhogen. Het is dan ook een erg mooie, nieuwe ontwikkeling voor de Nederlandse merchants.”

Shopify heeft de laatste tijd ingezet op border ecommerce. Onlangs zijn Shopify Payments en Shopify Shipping in Frankrijk gelanceerd, evenals point-of-sale in Italië. Bij het delen van de nieuwe kwartaalcijfers zei CEO Harley Finkelstein dat internationaal verkopen net zo simpel zou moeten zijn als in het thuisland.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten