Softwarebedrijf Staxxer koppelt met Shopify

Softwarebedrijf Staxxer koppelt met Shopify

Nederlands softwarebedrijf Staxxer biedt nu ook een koppeling met Shopify. De software, die Europese btw-aangifte automatiseert, is nu ook door Shopify-verkopers te gebruiken. Eerder was dit alleen te gebruiken door partners op Bol.com en Amazon.

De Nederlandse scale-up Staxxer werd opgericht in 2021. Het bedrijf biedt software waarmee ecommerce-verkopers hun Europese btw-regelgeving kunnen automatiseren.

Nieuwe Shopify-integratie

Nu koppelt Staxxer met het populaire ecommerce-platform Shopify. Retailers kunnen hun webshop direct koppelen aan het programma. De integratie met Shopify is het resultaat van een recent opgehaalde investering van ruim 1 miljoen euro. In Nederland werken zo’n 30.000 webshops met de software van Shopify.

‘Met Shopify weer een mooie groep erbij’

De softwaretool van Staxxer automatiseert Europese btw-verplichtingen. Verkopers hebben toegang tot een real-time overzicht van hoeveel btw er wanneer verschuldigd is. Het programma functioneert dus als een soort boekhoudsoftware.

“We willen ecommerce-ondernemers ontzorgen van btw.”

CEO Ties den Dekker van Staxxer: “We zijn er om elke e-commerce verkoper te ontzorgen, en met Shopify hebben we er weer een mooie groep erbij. Nog een stap vooruit in de missie om iedere e-commerce ondernemer te ontzorgen van btw.”

400 klanten

Staxxer telt momenteel ongeveer 400 klanten, zoals duurzaam wc-papier The Good Roll en verkoopaccount-acquirer Dwarfs.io. Van hun klanten maken onder andere Breaking Limits, Pasper en Simply Family gebruik van de nieuwe koppeling met Shopify.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten