menu
lightspeed ecommerce

Ebay reduceert tarieven voor topverkopers

Topverkopers met een goede reputatie op Ebay, krijgen extra steun van de veilingwebsite. Deze zal de tarieven voor topverkopers met 20% verlagen en geeft aan extra mogelijkheden te zullen verzorgen voor de zoekresultaten van deze verkopers.

Deze regel zal naar verwachting in oktober in Amerika, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk van start gaan en  enkel gelden voor de “Top-Rated Sellers” zoals de verkopers met de beste reputatie worden gekenmerkt. Ebay geeft zelf aan dat dit er ongeveer 150 duizend kunnen zijn.

Daarnaast komt er een extra toepassing waarmee mensen kunnen zoeken in resultaten van enkel de topverkopers. Hierdoor weten kopers zeker dat ze enkel zaken doen met mensen die al zeer ervaren zijn met Ebay en hier gewaardeerd worden. Deze verkopers moeten minimaal 100 transacties per jaar hebben en minimaal 3000 dollar per jaar aan omzet via de veilingwebsite genereren. Daarnaast moeten ze een minimale score van 4,6 uit 5 behalen. Deze laatste score wordt beinvloed door gebruikers die zaken hebben gedaan met de verkoper. Hierdoor heeft de ethiek en werkwijze van een verkoper direct invloed op zijn kosten en Ebay resultaten.

Naar verwachting zullen deze veranderingen ook naar Nederland komen maar een deadline hierover hebben wij nog niet kunnen vinden.

Bron: Ecommerce Journal.com

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan