Belgische overheid speelt voor webwinkelier op eBay

Belgische overheid speelt voor webwinkelier op eBay

De Belgische regering heeft via de Amerikaanse website eBay al strips, een barbecue en een espressomachine verkocht aan consument. Het is daarmee een serieuze webwinkelier geworden. Al bleek het hier wel om een experiment te gaan, de overheid is wel tevreden en wil nu duurdere spullen verkopen. De producten zijn in beslag genomen goederen.

In België mogen in beslag genomen goederen door overheidsinstelling FOD Financiën worden verkocht, zo schrijft DeRedactie.be. De opbrengst wordt dan gebruikt om een schuld af te lossen. Maar het mag ook andere producten verkopen, zoals voor verbeurd verklaarde goederen die bij een misdrijf zijn gebruikt, nalatenschappen zonder erfgenamen en afgeschreven auto’s en kantoorartikelen van overheidsinstellingen.

In februari van dit jaar kondigde FOD Financiën het eBay-experiment aan en toen vertelde woordvoerder Francis Adyns dat zelfs goederen die nooit bij de post zijn afgehaald, of die reizigers in het openbaar vervoer laten liggen verkocht moeten worden. Tot voor kort werd voor deze verkoop de openbare veilingen in de verschillende provincies gebruikt, net als de verkoop in de fysieke en online vestiging van Fin Shop ‘het verkoopcentrum voor roerende goederen in Brussel’.

Belgische overheid op eBay
Een Kuifje-album kopen op eBay van de Belgische overheid? Het kan!

Binnenkort duurdere producten op eBay
Sinds een halfjaar werd er dus geëxperimenteerd met verkopen via eBay en dat leverde positieve reacties op. “We hebben onder andere al koffers, een espressomachine, antieke stoelen, miniatuurvoertuigen, boeken, stripverhalen, een BBQ, sportschoenen, voetbalhandschoenen en wielertruitjes verkocht”, zo vertelt de woordvoerder. “In het najaar bieden we een eerste reeks met horloges van onder meer Rodania, Festina en Citizen aan via eBay. Daarna zal een ‘duurdere’ tweede reeks horloges volgen, van het genre Rolex en Cartier.”

De webwinkel van de Belgische overheid op eBay is hier te vinden. Daar zien we dat verkoper ‘servicespatrimoniaux’ (patrimonium-diensten) 100 procent positieve feedback heeft gekregen. Van de 50 beoordelingen die het de afgelopen twaalf maanden kreeg, waren er 49 positief en 1 neutraal.

Belgische overheid op eBay

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten