eBay helpt webwinkeliers aan lening

eBay helpt webwinkeliers aan lening

eBay heeft een samenwerking aangekondigd met Square Capital, wat ertoe heeft geleid dat aangesloten webwinkeliers geld kunnen lenen. eBay-verkopers in de VS krijgen binnenkort toegang tot financiering waarmee ze hun webwinkel kunnen laten groeien.

De samenwerking met Square lijkt erop te duiden dat eBay weer maar eens de concurrentie aangaat met eeuwige rivaal Amazon, dat eerder al een soortgelijke dienst aanbood. Sinds 2015 biedt Amazon namelijk ook leningen aan haar online verkopers. Vorige maand werd bekend dat Amazon op deze manier al voor 3 miljard euro aan financiering voor het mkb heeft uitgezet.

Tot 100.000 dollar lenen bij eBay

En nu gaat dus ook eBay zich wagen op het gebied van financiering voor webwinkeliers. Het gaat hiervoor een samenwerking aan met Square Capital, het financieringsprogramma van betaaldienst Square. eBay leent bedragen tot 100.000 dollar uit aan webwinkeliers via Square Capital.

“Onze overeenkomst met Square Capital is een goed voorbeeld van hoe we onze verkopers helpen te slagen door hen een snelle en gemakkelijke manier te bieden om toegang tot financiering te krijgen”, aldus Scott Cutler, senior vice-president eBay Americas. “Verkopers in de VS kunnen een aanvraag indienen voor bedragen tussen de 500 en 100.000 dollar voor welke zakelijke behoefte ze ook hebben: van loonadministratie en inventaris tot materiaal en marketing.”

Flink veel bedrijfsleningen erbij voor Square

Square Capital heeft in het eerste kwartaal van dit jaar vijftigduizend bedrijfsleningen gefaciliteerd, een stijging van 35 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Door de samenwerking met eBay, zal Square Capital hoogstwaarschijnlijk een flinke boost in haar financieringsvolume gaan zien.

Betaalpartner Adyen leent ook aan webwinkeliers

Ergens is het wellicht wel apart te noemen dat eBay voor bedrijfsleningen aan het mkb een samenwerking is aangegaan met Square, terwijl het met haar nieuwe betaalpartner Adyen ook een bedrijf ‘in huis’ heeft dat webwinkeliers leningen verschaft. Mocht eBay ook leningen aanbieden aan webwinkeliers in Nederland of andere landen binnen Europa, dan is de kans natuurlijk wel aanwezig dat het hiervoor gaat samenwerken met Adyen.

Gerelateerde berichten