menu

E-shop Expo 2010

Op 31 maart en 1 april vindt voor de derde keer de E-shop Expo plaats. Deze Belgische tegenhanger van de Webwinkel Vakdagen is hét evenement in België dat zich specifiek richt op de ecommerce.

De ecommerce branche in België staat in vergelijking met de Nederlandse ecommerce nog in de kinderschoenen. Maar de Belgische thuiswinkel branche is bezig aan een inhaalslag. Het aantal Belgische webwinkels groeit gestaag, en de Belgen raken steeds vertrouwder met het doen van aankopen online. De E-shop Expo richt zich op ondernemers die actief willen zijn op deze zich snel uitbreidende markt.

Vooral Belgisch webwinkeliers zullen geïnteresseerd zijn in de vele aanbieders op het gebied van webdesign, efulfillment, online marketing en ander ecommerce gerelateerde zaken die op de beurs aanwezig zijn. Maar ook voor Nederlandse webwinkel eigenaren die willen uitbreiden naar België is de beurs een interessant evenement.

Hoewel de E-shop Expo veel weg heeft van de Webwinkel Vakdagen en ook door hetzelfde bedrijf geörganiseerd wordt is het een opzichzelfstaand evenement. Ook bezoekers die in januari de Webwinkel Vakdagen bezochten zullen op de E-shop Expo nog nieuws vinden. De beurs is specifiek gericht op België en vooral voor wie in België wil verkopen zijn er veel interessante partners aanwezig.

Want de Belgische en Nederlandse markt mogen dan dezelfde taal spreken, op andere vlakken zijn er wel degelijk verschillen. Zoals de tweetaligheid van België. De grote culturele verschillen tussen het Franse en Vlaamse gedeelte van België zorgen ervoor dat het land niet als één gebied benaderd kan worden. Anneke Loeffen van OGZ, de organisator van de E-shop Expo, zegt hierover: “Met deze verschillen moet met name in bijvoorbeeld het marketingbeleid van webwinkels rekening worden gehouden.” Op de E-shop Expo zijn bedrijven te vinden die als geen ander weten om te gaan met deze bijzondere Belgische markt.

Marketing software leverancier Copernica is hoofdsponsor van de E-shop Expo. Loeffen: “Copernica nam al eerder deel aan de E-shop Expo en ziet de vakbeurs als hét evenement voor de moderne webwinkelier.” Verder stipt Loeffen aan dat op de E-shop Expo een interessante case gepresenteerd zal worden: “Vente Exclusive is momenteel marktleider in privéverkopen in België en Nederland. Lionel Lammens, CEO van Vente-Exclusive.com, en Pierre Willaert, Country Manager van Ogone (het meest gebruikte betaalsysteem in België, red.) gaan tijdens deze presentatie in op de organisatie achter deze succesvolle e-shop.”

Zo’n 50 organisaties zullen deel nemen aan de E-shop Expo. De beurs vindt op 31 maart en 1 april plaats in Tours en Taxis Brussel. Voor meer informatie ga je naar eshopexpo.eu.

Ben je geïnteresseerd in het uitbreiden van je webwinkel naar België? Breng naast een bezoekje aan de E-shop Expo ook eens een bezoekje aan Webwinkelopzetten.nl.

 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan