‘Bol.com gaat kleding verkopen’

‘Bol.com gaat kleding verkopen’

Binnen een paar maanden wil Bol.com kleding verkopen. Dat doet het in beperkte mate al, maar de webwinkel wil deze branche hevig bestormen, om zich alvast te kunnen verdedigen tegen de komst van Amazon in Nederland. Barst volgend jaar de strijd los tussen Bol.com, Amazon en Zalando?

Bol.com heeft zelf nog niks officieel onthuld, maar ingewijden in de mode hebben vanmorgen tegen het FD verteld dat de Ahold-dochter gesprekken voert met kledingmerken als G-star en Tommy Hilfiger. Het idee zou zijn dat Bol.com de stap in merkkleding volgend jaar in januari groots zal aankondigen, zo schrijft de krant.

Verdedigen tegen komst Amazon

Die lancering is natuurlijk geen toeval. Bol.com moet íéts doen om het hoofd te kunnen bieden tegen de komst van Amazon in Nederland. Die wordt volgend jaar namelijk een volwaardige webwinkel in ons land. Door in te zetten op kleding hoopt Bol.com te voorkomen dat online shoppers massaal overstappen naar Amazon, dat in alle productcategorieën een groter aanbod heeft.

‘Wehkamp zal meest lijden onder kledingwebwinkel Bol.com’

Bol.com’s stap in online kleding betekent niet alleen een verdediging ten opzichte van Amazon, maar tegelijkertijd ook een aanval op grote fashionretailers als bijvoorbeeld Zalando, Otto Group (met dochterbedrijf About You) en het Nederlandse Wehkamp. Volgens het FD verwachten retailexperts dat met name Wehkamp het meest te lijden zal hebben onder de kledingwebwinkel van Bol.com.

Gerelateerde berichten