Zalando geeft maatadvies op basis van foto’s

Zalando geeft maatadvies op basis van foto’s

Zalando lanceert een lichaamsmetingfunctie om klanten in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) te helpen bij het vinden van de juiste maat. Ze krijgen maatadvies op basis van twee foto’s, die ze van zichzelf maken. De tool moet maat-gerelateerde retourzendingen verminderen.

Op basis van twee foto’s in nauwsluitende kleding beweert Zalando de maat van de klant te kunnen voorspellen. Naar eigen zeggen is het platform de eerste speler van deze omvang met een dergelijke oplossing.

Functie nog niet beschikbaar in Nederland

Momenteel is de functie beschikbaar in de DACH-regio en is het beperkt tot damestops en jurken. Zalando is van plan om de tool uit te breiden naar meer categorieën en markten. Het is nog niet bekend wanneer de oplossing voor Nederlandse klanten beschikbaar zal zijn.

We helpen bij een belangrijk probleem binnen de mode.

“Klanten helpen bij het vinden van de juiste maat is een belangrijk onderdeel voor het verdiepen van de klantrelaties. Met de introductie van ‘Size recommendations with your measurements’ helpen we onze klanten met één van de belangrijkste problemen van de mode-industrie”, zegt Stacia Carr, Vice President Size & Fit bij Zalando.

Merkpartners krijgen meer inzicht in klantwensen

Verder ondersteunt het platform haar merkpartners met deze functie: “De tool kan meer inzicht geven in de maat- en pasvormvereisten voor hun klanten”, legt Carr uit. Zodra de maten van klanten zijn voorspeld worden de foto’s verwijderd. Volgens Zalando hebben klanten de volledige controle over hun voorkeuren voor het delen van de gegevens.

Retouren al met 10% verminderd.

‘Size recommendations with your measurements’ is de volgende stap om klanten te helpen om in één keer de juiste maat te vinden. In de afgelopen jaren wist Zalando het aantal retouren al met tien procent te verminderen in vergelijking met artikelen zonder maatadvies. Deze uitkomst is gebaseerd op Zalando’s eigen technologie en de lichaamsscantool Fision, die Zalando in 2020 overnam.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten