Webwinkels moeite met vinden personeel voor feestdagen

Webwinkels moeite met vinden personeel voor feestdagen

Het merendeel van de bij BeCommerce aangesloten webwinkels heeft moeite met het vinden van voldoende personeel voor de naderende feestdagen. Dit komt mede door de groei van online verkoop. Maar ook het feit dat de werkloosheid afneemt, maakt het lastig om voldoende goede tijdelijke werkkrachten te vinden.

Dat schrijft De Tijd, dat hiervoor onder andere de webwinkel Smartphoto interviewde. Die online shop is op zoek naar zo’n 130 man dat het personeelsbestand tijdelijk komt versterken in de periode van midden november tot na de feestdagen. Maar dat lijkt dit jaar nog lastig te zijn dan vorig jaar.

“‘Voor het aantal tijdelijke vacatures dat we willen invullen, moeten we 300 tot 400 sollicitanten over de vloer krijgen”, aldus de CEO. “Daarom hebben we in september twee keer een jobdag gehouden. Speciaal voor de eindejaarsperiode.”

700 extra medewerkers voor Bpost

Maar het zijn niet alleen de webwinkels die kampen met personeelsproblemen, ook de logistieke spelers moeten alles op alles zetten om op tijd voldoende mankracht over de vloer te hebben. Zo verwerkt Bpost tegenwoordig gemiddeld 175.000 pakketjes per dag, maar dat aantal zal op piekdagen naar verwachting verdubbelen. De stapel te bezorgen pakketjes is in de afgelopen vier jaar al met bijna 70 procent gegroeid en die ontwikkeling heeft alleen al dit jaar tot 450 extra jobs geleid. Bpost verwacht minstens evenveel tijdelijke krachten als vorig jaar in te moeten zetten, dus er komen nog minimaal 700 Bpost-medewerkers bij.

Kantoorpersoneel wordt gevraagd mee te helpen

Andere logistieke spelers, waaronder PostNL, DHL en UPS, zijn net zo hard op zoek naar extra koeriers en chauffeurs. PostNL liet weten dit onder andere op te lossen door deeltijdwerkers meer uren te laten merken en door kantoorpersoneel te vragen mee te helpen bij de sortering en bezorging.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten