WebwinkelKeur bundelt gegevens webshop op één pagina

WebwinkelKeur bundelt gegevens webshop op één pagina

WebwinkelKeur heeft een grote update uitgevoerd aan haar ledenpagina’s. Webwinkels die lid zijn van het keurmerk kunnen nu niet alleen hun profielpagina aanpassen, voor consumenten is nu ook duidelijker hoe betrouwbaar een webshop eigenlijk is.

De aanpassing van de ledenpagina’s gaat gepaard met een vernieuwd logo voor WebwinkelKeur en de introductie van nieuwe widgets. Maar volgens het keurmerk vormen de verbeterde profielpagina’s de grootste verandering.

Alle betrouwbaarheidsgegevens op één pagina

“Online shoppers struinen het internet af op zoek naar informatie over de betrouwbaarheid van een webshop. Vaak wordt er naar reviews, aanwezigheid van keurmerken en KvK-inschrijvingen gezocht. Wij introduceren nu één profielpagina waarop al deze betrouwbaarheidsgegevens worden gecombineerd”, zo laat het keurmerk weten.

Webwinkelier kan badges verdienen

De diverse bronnen worden door WebwinkelKeur gebundeld op de ledenpagina, waar verschillende badges zijn te verdienen. Op dit moment zijn de volgende te verdienen: de Review-badge, de Identiteit-badge, de Support-badge, de Juridische badge en de Veilig-browsen-badge. Dergelijke badges zijn te verdienen in drie verschillende gradaties, namelijk: geen, basis en super.

Wil een webwinkel bijvoorbeeld de super-Identiteit-badge verdienen, dan moet de webwinkelier jaarlijks zijn gegevens verifiëren. De bedoeling is dat er in de toekomst meer verschillende soorten badges bijkomen.

Profielpagina aan te passen door webwinkelier

Daarnaast kunnen aangesloten webwinkels hun profielpagina ook naar eigen smaak aanpassen door bijvoorbeeld een cover, logo of omschrijving toe te voegen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten