Webwinkelkeur biedt verdeling over review-platformen

Webwinkelkeur biedt verdeling over review-platformen

Webwinkelkeur komt met een nieuwe functie voor klantreview-verzoeken. Daarmee worden klanten automatisch verspreid over verschillende platformen. Dit moet ervoor zorgen dat scores minder uiteenlopen op verschillende recensiewebsites.

Keurmerk voor webshops Webwinkelkeur telt zo’n 9.000 leden. De organisatie biedt certificering, klantrecensies en bemiddelt bij conflicten. Het keurmerk is een van de grootste in Nederland, mede omdat Webwinkelkeur de goedkoopste is. Volgens de Consumentenbond herkent 40 procent van de consumenten Webwinkelkeur tegenover 96 procent voor Thuiswinkel Waarborg.

Helft uitnodigingen verdelen over platforms

Webwinkelkeur biedt een nieuwe functie voor betalende leden: multi-platform review requests. Hiermee kunnen webshops instellen welk aandeel klanten naar specifieke reviewplatformen wordt verwezen.

Verdelen kan in stukjes van 10 procent.

De helft van de verzoeken verwijzen nu al naar Webwinkelkeur. De andere helft van de uitnodigingen kunnen webshops verdelen over externe bronnen, zoals Google en Facebook. Dit kan in stukjes van 10 procent.

Koppeling met 10 reviewplatformen

Met de functie zouden leden kunnen voorkomen dat scores erg uiteenlopen op verschillende beoordelingssites. Ook kunnen webshops meer recensies verzamelen op specifieke platformen. Webwinkelkeur koppelt nu met 10 reviewsites, waaronder Google, Facebook en Trustpilot.

‘Uitkomst voor veel ondernemers’

“Vaak zie je een goede reviewscore op één platform, maar een ander beeld op een ander reviewplatform,” schrijft oprichter van Webwinkelkeur Marcel Landeweerd in een Linkedin-post. “Je kunt dan zoals vaak gebeurt bekenden vragen om een positieve review te schrijven. Omslachtig, veel werk en helemaal niet eerlijk.” Hij noemt de nieuwe functie daarom een ‘uitkomst voor veel ondernemers’.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten