Thuiswinkel lanceert Shopping Secure-keurmerk

Thuiswinkel lanceert Shopping Secure-keurmerk

Thuiswinkel.org heeft vandaag een nieuw, internationaal keurmerk gelanceerd. Onder de naam Shopping Secure kunnen crossborder-webwinkels laten zien dat zij zich houden aan relevante Europese wetgeving.

De brancheorganisatie zegt met Shopping Secure in te spelen op een veelvoorkomende behoefte uit de internationale ecommerce. Volgens directeur Wijnand Jongen hebben webwinkels die crossborder gaan, behoefte aan meer internationale zekerheid.

Steeds meer crossborder ecommerce

“Steeds meer Nederlandse webwinkels breiden hun bedrijf over de grens uit”, zo zegt hij. “Hierbij krijgen zij te maken met extra uitdagingen, aangezien de afstand met de koper groter is, er een andere taal wordt gesproken en er andere wetten en regels gelden.”

De afstand met de koper is groter en er gelden andere wetten.

Certificering door ICTRecht

Webwinkels die het Shopping Secure-keurmerk willen voeren, moeten eerst een certificering doorlopen. Deze wordt door ICTRecht uitgevoerd en verloopt op basis van Europese wet- en regelgeving. De juridische toetsing is een aanvulling op de certificering die Thuiswinkel-leden ook al doorlopen op de Nederlandse markt.

De certificering voldoet aan de kaders en richtlijnen die de pan-Europese brancheorganisatie Ecommerce Europe heeft opgesteld. De hoop is dat het nieuwe keurmerk voor vertrouwen zorgt bij internationale consumenten. Om hen zo goed mogelijk te informeren, zijn de landingspagina en het bijbehorende certificaat in het Engels.

Onafhankelijke vereniging voor klachten

“Klanten weten zo dat zij te maken hebben met een legitieme webshop en dat zij bij een onafhankelijke vereniging terechtkunnen met eventuele klachten en/of vragen”, legt Wijnand Jongen uit. “Hiermee is dit weer een volgende stap in de richting van een veiliger online internationaal (ver)kooplandschap.”

Dit is een volgende stap richting een veiliger online internationaal (ver)kooplandschap.

Shopping Secure, voor zowel b2c- als b2b-webwinkels.
Shopping Secure, voor zowel b2c- als b2b-webwinkels.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten