menu

Wat kost het hebben van een webwinkel eigenlijk?

Wat kost het hebben van een webwinkel eigenlijk?De kosten die je nu kwijtbent aan je webwinkel, had je die ook voor ogen toen je er nog aan moest beginnen? Vast niet. Het runnen van een webwinkel brengt namelijk heel veel ‘verborgen’ kosten met zich mee. Welke dat precies zijn zal voor iedereen verschillen, maar wij verzamelden een aardig overzicht waarmee je in één oogopslag kunt zien wat het opzetten en runnen van een webwinkel nu eigenlijk kost.

Vraag aan een willekeurig iemand op straat wat de kosten van een webwinkel zijn en hij of zij zal antwoorden dat je een tientje per maand kwijt bent aan hosting, dat je een domeinnaam nodig hebt en dat je natuurlijk eerst de producten moet inkopen voordat je ze verkoopt. Maar zo simpel ligt het natuurlijk niet. Er komt financieel gezien zoveel meer bij kijken. Wat te denken van al die tijd die je moet steken in het researchen van je doelgroep, het contact leggen met een leverancier, het langsgaan bij interessante ecommerce-beurzen, het op en neer rijden naar de Ikea voor je kantoormeubels, et cetera. Sommige zaken kosten je direct geld, terwijl andere juist weer tijd van jou vragen en dat kost natuurlijk ook geld.

Opzetten en runnen webwinkel niet voldoende
En alleen het opzetten en runnen van een webwinkel is niet voldoende. Je moet ook verschillende maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat je webwinkel veilig genoeg is. En voor het verdere succes van je bedrijf is het ook wel zo handig om wat aan marketing te doen; ook dat kost je vaak al snel een paar duiten. Je hebt wellicht visitekaartjes nodig, professioneel ogend briefpapier, flyers om uit te delen en natuurlijk moet je site ook aan de nieuwste SEO-voorwaarden voldoen en gebruikerstests hebben ondergaan om zo het optimale resultaat te behalen.

Uiteindelijk zul je zien dat je op alle fronten geld kwijt bent aan je webwinkel. Even los van de inkoop en reclame die je moet maken, zal je vooraf al tijdens de researchfase, en ook op het gebied van logistiek, veiligheid, software en het feit dat je een ondernemer bent, geld moeten spenderen. Maar dat doe je natuurlijk allemaal niet voor niets. Het is als het goed is een investering, waar je uiteindelijk heel veel plezier en hopelijk ook wat winst zult uithalen. Wat die investering voor jou precies moet zijn, kunnen wij je helaas niet vertellen. Wat een webwinkel kost, is dus onbekend. Maar dat een zaadje niet genoeg zal zijn om straks lekker te kunnen oogsten mag duidelijk zijn. Investeren is een vereiste! Zeker in ecommerce.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch