Storesquare breidt uit naar Nederland

Storesquare breidt uit naar Nederland

Het Vlaamse ecommerce platform Storesquare is bezig om een uitbreiding naar Nederland in gang te zetten. Als alles volgens planning verloopt, dan is het online winkelplatform volgend jaar te gebruiken in Nederland.

Dit kondigde directeur Stefan Seghers van de week aan, toen hij meer vertelde over het nieuwe design van de website. Het online platform heeft de website in een geheel nieuw jasje gestoken, omdat dit beter zou passen bij het huidige formaat van de website.

‘In december 1 miljoen bezoekers per maand’

Storesquare is immers in minder dan twee jaar tijd uitgegroeid tot een website die meer dan duizend retailers zo’n 200.000 unieke producten online liet zetten en die maandelijks 500.000 bezoekers ontvangt. Dat is al veel, aangezien er maar zes miljoen Vlamingen zijn, maar Storesquare hoopt in december al de mijlpaal van 1 miljoen bezoekers per maand te bereiken. Het redesign moet daarbij helpen.

Storesquare in Nederland

Hier wacht wel een geduchte en bekende concurrent: Bol.com. Het dochterbedrijf van Ahold is in Nederland nog groter en aanweziger dan hier en voegt met regelmaat nieuwe retailers en hele productgroepen toe aan haar assortiment. Tegenover RetailDetail vertelde Seghers al: “Bol.com verkoopt meer, maar wij zijn het grootste platform van Vlaanderen.” De bedoeling is dat Storesquare eerst ‘in de achtertuin van Bol.com’ gaat spelen en dat het later ook Nederlandse handelaars aantrekt en er ook een ‘farmasquare’ komt voor voorschriftvrije geneesmiddelen.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten