Speelgoed groothandel

Groothandels en leveranciers waar je goedkoop speelgoed kunt inkopen, inclusief tips voor het online samenstellen van een uitgebreid assortiment kinderspeelgoed. Begin eenvoudig je eigen speelgoedwinkel met dit overzicht van leveranciers die werken met kleine afnames en betaalbare prijzen.

Inhoud:

Online groothandels

speelgoed groothandelOnline kun je bij diverse leveranciers speelgoed inkopen. Denk aan puzzels, spelletjes, knuffels, poppen, auto’s of creatief constructiespeelgoed.

Veel speelgoed komt uit China, maar voor kwalitatief en duurzaam speelgoed zijn er voldoende Europese of zelfs Nederlandse groothandels actief. Op b2b-platforms zijn er diverse leveranciers actief die graag aan online retailers leveren. Bekende platforms daarvoor zijn:

GOGETTERS koppelt jouw Shopify-, WooCommerce- of Prestashop-webshop aan één of meerdere betrouwbare Nederlandse dropshipping-leveranciers. Met de app automatiseer jij het importeren van producten, bijhouden van de voorraden en komen de bestellingen automatisch bij de leverancier terecht.

De Spaanse dropshipping-groothandel BigBuy heeft een groot aanbod van meer dan 150.000 producten. De verzending gaat snel en artikelen zijn allemaal geschikt voor de Europese markt. Ook kun je een abonnement afsluiten vanaf 69 euro per maand, waarmee het extra diensten biedt.

Het b2b-platform Orderchamp staat vol met groothandels voor de retail met lage aankoopdrempels en minimumafnames. Aanmelden is gratis. Grotere retailers gebruiken het platform vaak om leuke aanvullingen te vinden maar kleine boetiekjes en conceptstores kunnen hier echt een totaalaanbod vinden.

Zie ook onze pagina over hoe je het beste producten kunt inkopen bij een groothandel of leverancier.

Dropshipping

Dropshippingsieraden dropshippen is een manier om speelgoed te verkopen zonder het daadwerkelijk op voorraad te hebben. In plaats daarvan stuur je de bestelling van je klant door naar de leverancier die vervolgens het product rechtstreeks naar je klant stuurt.

Met dropshipping-leveranciers hoef je geen eigen voorraad te hebben en minimaliseer je de kosten en risico’s van het inkopen van teveel producten. Je betaalt pas aan de leverancier wanneer de klant heeft betaald voor het product.

Op zoek naar dropshipping-producten? Kijk dan ook eens bij Europese leveranciers als Bigbuy en DropshippingXL. Op GOGETTERS vind je een overzicht van Nederlandse leveranciers.

spelen met speelgoed

Informeer bij de merken zelf

Wil je een eigen webshop starten en daarin unieke producten van bekende a-merken of brands verkopen? Een andere manier om een speelgoedleverancier of speelgoed-groothandel te vinden is door bij de merken zelf te informeren met welke platforms of groothandels zij samenwerken.

Heb je speelgoed ontdekt dat je wilt verkopen? Informeer bij het merk zelf met welke groothandel ze samenwerken.

LEGO Dinosaur

Een webwinkel in speelgoed beginnen

Als je een nieuwe webshop start in speelgoed kun je gelijk inkopen bij alle leveranciers, om zo een compleet warenhuis voor speelgoed te beginnen, maar de concurrentie is groot en je inkoopbudget is waarschijnlijk beperkt. Als je ook verkoopt op online platforms als bol.com of Amazon kun je in een specifieke niche met artikelen van één kleine speelgoedgroothandel ook al veel omzet genereren.

Op zoek naar webwinkelsoftware? Kijk eens naar Wix.com, JouwWeb.nl of Shopify. Hiermee kun je gemakkelijk en snel zelf een webwinkel maken!

Daarmee kun je je marketing beter afstemmen en kleiner inkopen bij een leverancier of groothandel. Zo kun je een webshop beginnen in:

 1. Educatief speelgoed: puzzels, bouwsets, wetenschapskits, leerspellen en activiteitenboeken.
 2. Bouw- en constructiespeelgoed: LEGO, DUPLO en andere bouwsets.
 3. Actiefiguren en speelsets: superhelden of film- en tv-themafiguren.
 4. Knuffels en pluche speelgoed: teddyberen, dierenfiguren en personages uit tv-shows en films.
 5. Voertuigen en radiografisch bestuurbaar speelgoed: auto’s, treinen, boten en drones.
 6. Poppen en accessoires: babypoppen, poppenhuizen en bijbehorende meubels en accessoires.
 7. Creatief en knutselspeelgoed: tekensets, schildermateriaal, klei, kralen en knutselkits.
 8. Buitenspeelgoed: springtouwen, ballen, frisbees, waterspeelgoed, zandbakken en speeltoestellen.
 9. Puzzels en bordspellen: klassieke bordspellen, moderne gezelschapsspellen, puzzels en denkspellen.
 10. Elektronisch speelgoed en gadgets: videogames, tablets, consoles, interactieve robots en vr-sets.
 11. Muziekspeelgoed en -instrumenten: kinderpiano’s, gitaren, trommels en ander muzikaal speelgoed.
 12. Rollenspel en verkleedkleren: kostuums, speelkeukens, winkels, dokterssets en rollenspelartikelen.
 13. Babyspeelgoed: rammelaars, bijtspeelgoed, activiteitencentra en loopstoeltjes.
 14. Sport- en actiespeelgoed: basketbalsets, voetbalgoals, boksballen, tennisrackets en skateboards.

Er is een enorme markt voor speelgoed dus meestal kun je ook nog een groot aanbod creëren als je alleen producten verkoopt die voldoen aan een combinatie. Zo kun je een webshop prima vullen met duurzame puzzels voor buiten of juist alleen educatieve gezelschapspellen voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar.

leverancier buitenspeelgoed

Een niche bepalen

Voor kinderen zijn er veel soorten speelgoed beschikbaar. Dat maakt het lastig om overal goed in te zijn. Voor nieuwe spelers is het meestal slim om je eerst te specialiseren in een niche. Een nichemarkt is een segment uit een grotere markt. Bijvoorbeeld ‘houten speelgoed’ of beter: ‘houten buitenspeelgoed voor kinderen van 2 tot 4 jaar’. Enkele populaire manieren waarop je doelgroepen kunt selecteren zijn:

 1. Leeftijd: Speelgoed is vaak ingedeeld op basis van de aanbevolen leeftijdscategorieën, zoals baby’s, peuters, kleuters, schoolgaande kinderen, tieners en volwassenen.
 2. Geslacht: Hoewel speelgoed vrijwel altijd geschikt is voor alle geslachten, is er nog altijd veel zoekverkeer op basis van traditionele geslachtsrollen, zoals jongens- en meisjesspeelgoed.
 3. Interesses: Speelgoed kun je indelen op de interesses van kinderen, zoals dieren, voertuigen, wetenschap, muziek, sport, mode, fantasy, superhelden, etc.
 4. Categorieën: Er zijn verschillende speelgoedcategorieën zoals educatief speelgoed, bouwspeelgoed, actiefiguren, poppen, creatief speelgoed, elektronisch speelgoed en meer. Segmentatie op basis van deze categorieën helpt klanten bij het vinden van het juiste speelgoed.
 5. Thema’s en licenties: Voor populaire thema’s heeft een groothandel vaak exclusiviteit. Denk aan films, tv-shows, stripboeken of merklicenties zoals Disney, LEGO, Star Wars, Marvel, etc.
 6. Prijsklasse: Klanten zoeken soms iets binnen een bepaald budget. Je kunt het indelen op prijs, zoals budgetspeelgoed, middenklasse speelgoed en luxe of high-end speelgoed.
 7. Educatieve waarde: Speelgoed heeft soms educatieve waarde. Ouders zoeken soms speelgoed dat helpt om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen, zoals motorische vaardigheden, cognitieve vaardigheden, sociale vaardigheden, creativiteit, etc.
 8. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Mensen kiezen steeds vaker voor houten speelgoed, duurzaam speelgoed, knuffels van gerecyclede materialen, afbreekbaarheid, energie-efficiëntie, etc.
 9. Land van herkomst: Soms kun je speelgoed presenteren op basis van het land van herkomst of productie, zoals lokaal geproduceerd speelgoed of geïmporteerd speelgoed.

speelgoed maken

Zelf speelgoed maken

Je kunt ook zelf speelgoed maken en zelfgemaakte spullen verkopen. Ook vinden veel mensen het leuk om zelf hun eigen pop, knuffel of speelgoed te maken. Naast simpele tekensets of schildermaterialen kun je ook een eigen groothandel beginnen in speelgoedmaterialen als hout, stoffen, papier, klein of karton.