Dropshipping-leveranciers

Met dropshipping heb je zelf geen voorraad, opslagruimte of logistiek nodig. Je moet natuurlijk wel aan producten komen, via een dropshipping-leverancier. Welke leverancier past bij jouw webwinkel? Hier vind je een lijst met mogelijke dropshipping-leveranciers.

Inhoud:

Overzicht van dropshipping-leveranciers

Er zijn steeds meer leveranciers die dropshipping aanbieden. Bij de volgende platforms kun je heel makkelijk zelf producten van een dropshipping-leverancier vinden.

dropshippingXL biedt 90.000 vidaXL-producten voor jouw webwinkel. Het is vooral sterk met meubels en huis-en-tuin-producten, maar levert daarnaast ook producten uit vele andere categorieën. Het bedrijf levert snel en regelt ook retouren. Koppelt o.a. met Lightspeed, Magento en WooCommerce.

GOGETTERS koppelt jouw Shopify-, WooCommerce- of Prestashop-webshop aan één of meerdere betrouwbare Nederlandse dropshipping-leveranciers. Met de app automatiseer jij het importeren van producten, bijhouden van de voorraden en komen de bestellingen automatisch bij de leverancier terecht.

Met het Nederlandse Everspring voeg je een breed assortiment aan bloemen, planten en woondecoraties toe aan je eigen webshop. De producten worden rechtstreeks vanaf de kweker bij de consument geleverd. Een account aanmaken is gratis.

Het b2b-platform Orderchamp staat vol met retail-groothandels met lage aankoopdrempels en minimumafnames. Sinds eind 2023 kun je er ook een dropshipping-abonnement afsluiten. Handig om aanvullingen te vinden op je assortiment, of zelfs om hiermee een heel totaalaanbod mee te realiseren.

Op Spocket staan grote Europese en Amerikaanse dropshipping-leveranciers. Gemakkelijk te koppelen met webwinkelsoftware van Shopify of WooCommerce. Tienduizenden retailers werken met dit platform, het aanbod is zo groot dat er altijd leuke artikelen te vinden zijn.

De Italiaanse groothandel B2B GRIFFATI biedt verschillende designermerken, inclusief enkele exclusieve Europese modemerken, tegen groothandelprijzen. Met de dropshipping-plugin Sync2Fashion voeg je eenvoudig producten toe aan een Shopify-webshop. De groothandel regelt dan de opslag en verzending.

Bij Printful kun je een assortiment opbouwen door producten te bedrukken met eigen ontwerpen. Denk aan kleding, tassen, mokken en telefoonhoesjes. Printful is vooral geschikt voor dropshippers met een eigen community of fanbase, zoals influencers en bekende Nederlanders.

De Spaanse dropshipping-groothandel BigBuy heeft een groot aanbod van meer dan 150.000 producten. De verzending gaat snel en artikelen zijn allemaal geschikt voor de Europese markt. Ook kun je een abonnement afsluiten vanaf 69 euro per maand, waarmee het extra diensten biedt.

01Supply biedt een netwerk van meer dan duizend leveranciers wereldwijd, die je tegelijkertijd kunt aansluiten. Lidmaatschap is gratis en met Shopify zijn alle bestellingen en tracking geautomatiseerd.

Jubilee helpt je een eigen cosmeticamerk op te zetten via dropshipping met producten uit de Verenigde Staten. Ontwerp en verzend beautyproducten onder je eigen merk of label naar je klanten. Vooral gericht op dropshippers gebruikmaken van Shopify en verkopen in Amerika.

Beginnen met een dropshipping-webshop

Met een dropshipping-webshop vul je jouw assortiment met producten die rechtstreeks vanuit de leverancier verzonden worden. Je hoeft dan zelf geen voorraad in te kopen en op te slaan.

Om een dropshipping-webshop te beginnen heb je webwinkelsoftware nodig. Vaak bieden de grote software-leveranciers ook koppelingen met platforms waar veel dropshipping-leveranciers actief zijn. Denk bijvoorbeeld aan Shopify, waar je koppelingen kan maken met dropshipping-plugins. Een alternatief waar Shopify zelf naar verwijst is DSers, maar het platform heeft meerdere dropshipping-oplossingen.

Voordelen en nadelen van dropshipping

Dropshipping is voor veel webwinkeliers een geschikte manier om het water te testen. Je oefent alvast met producten verkopen, zonder veel risico te lopen. Als een product niet goed verkoopt, blijf je namelijk niet zitten met overtollige voorraad. Door voorraad en verzending uit te besteden aan je leverancier, kan jij je focussen op andere zaken.

Dropshipping is een goede manier om te oefenen met het online verkopen van producten.

Hoewel je vooraf minder kosten hebt, is het wel lastig om goede marges te houden bij dropshipping. De productprijzen zijn vaak laag, maar de dropshipping-leverancier rekent de verzendkosten door naar jou. Daarnaast blijf jij als verkoper verantwoordelijk voor de zending, ook al verstuur jij het niet zelf. Als er iets misgaat, komen klanten naar jou met vragen.

Europese dropshipping-leveranciers

Aangezien veel producten in China worden gefabriceerd, kiezen veel webwinkeliers voor een dropshipping-leverancier in China. De producten op platforms of apps zoals AliExpress zijn vaak goedkoper dan die van een Europese leverancier. Daarnaast is het aanbod op dergelijke platforms erg groot.

Aan de andere kant zijn er veel problemen die kunnen ontstaan wanneer je een Chinese dropshipping-leverancier kiest. De levertijd is vaak een stuk langer dan wanneer je binnen Europa iets bestelt. Klanten verwachten het product snel te ontvangen, dus zorg ervoor dat ze goed op de hoogte zijn van jouw levertijd.

Producten van een Europese leverancier zijn vaak duurder, maar voldoen wel aan Europese richtlijnen.

Daarnaast is het lastiger om de producten van je Chinese dropshipping-leverancier zelf te zien, te voelen en goed te keuren voordat je ze in je webshop aanbiedt. Je vliegt namelijk niet even naar China om je leverancier te ontmoeten. Bestel daarom altijd eerst de producten zelf, zodat je ze kan testen.

Sommige webwinkeliers verkopen daarom producten via een Europese dropshipping-leverancier. De productprijzen zijn dan wel wat hoger, maar de levertijd en wel korter. Daarnaast weet je als verkoper ook meteen dat het product voldoet aan de Europese veiligheidseisen. Denk bijvoorbeeld aan EDC, die dropshipping via een erotiek-groothandel biedt. Bij een Chinese leverancier moet je dit zelf nagaan per product.

De beste dropshipping-leverancier voor je webshop

Als je eenmaal weet waar je naar een leverancier voor je dropshipping-webshop gaat kijken, moet je nog weten welke je gaat kiezen. Hoe weet je zeker dat de leverancier past bij jouw webwinkel? Wat heb je precies nodig van een verkoper om jouw webwinkel tot een succes te maken?

Of de leverancier bij je past hangt natuurlijk af van het assortiment van de leverancier, maar let ook goed op de kwaliteit van de producten zelf. Komt de productinformatie overeen met het product dat de klant uiteindelijk krijgt? Om een samenwerking met een dropshipping-leverancier een succes te maken moet je hier zeker van kunnen zijn. Bestel het product daarom eerst zelf.

Test zelf de producten van een dropshipping-leverancier voordat je ze toevoegt aan je webshop.

Wat als je webshop begint te groeien en je meer order ontvangt? Is je leverancier dan in staat om snel op te schalen? Een grotere partij heeft hier waarschijnlijk de middelen voor, maar een kleine dropshipping-leverancier kan misschien geen grote orderaantallen leveren. Vraag dit dus aan de leverancier voordat je er in zee mee gaat.

Het verzenden zelf is natuurlijk een cruciale factor. Neem voordat je een leverancier kiest de tijd om reviews te lezen. Zijn er klachten over beschadigde producten? Welke verzenders gebruikt de leverancier (PostNL, DHL, UPS, etc.)? Als het bedrijf bekende verzenders gebruikt, is de kans op een goede levering al groter.