Groothandel woonaccessoires

Zoek je een nieuwe leverancier voor jouw webshop in woonaccessoires? Tips voor het vinden en inkopen van de de beste woondecoratie en andere artikelen voor in huis. Inclusief overzicht met groothandels en leveranciers voor nieuwe webshops en online retailers die het bestaande assortiment willen uitbreiden.

Online groothandels

Online kun je bij diverse leveranciers woonaccessoires inkopen. Denk aan interieurartikelen, decoratie, huisdecoratie, meubels en accessoires. Enkele populaire b2b-leveranciers voor online retailers zijn:

Het b2b-platform Orderchamp staat vol met groothandels voor de retail met lage aankoopdrempels en minimumafnames. Aanmelden is gratis. Grotere retailers gebruiken het platform vaak om leuke aanvullingen te vinden maar kleine boetiekjes en conceptstores kunnen hier echt een totaalaanbod vinden.

dropshippingXL biedt 90.000 vidaXL-producten voor jouw webwinkel. Het is vooral sterk met meubels en huis-en-tuin-producten, maar levert daarnaast ook producten uit vele andere categorieën. Het bedrijf levert snel en regelt ook retouren. Koppelt o.a. met Lightspeed, Magento en WooCommerce.

De Spaanse dropshipping-groothandel BigBuy heeft een groot aanbod van meer dan 150.000 producten. De verzending gaat snel en artikelen zijn allemaal geschikt voor de Europese markt. Ook kun je een abonnement afsluiten vanaf 69 euro per maand, waarmee het extra diensten biedt.

Op het platform Faire staan merken en groothandels voor retailers uit Noord-Amerika en Europa. Zowel grote als kleine webwinkeliers kunnen hier terecht om hun assortiment in bijvoorbeeld sieraden, kleding- of woonaccessoires aan te vullen.

Dropshipping

Dropshippingwoonaccessoires dropshippen is een manier om producten te verkopen zonder ze daadwerkelijk op voorraad te hebben. In plaats daarvan stuur je de bestelling van je klant door naar de leverancier die vervolgens het product rechtstreeks naar je klant stuurt.

Met dropshipping-leveranciers hoef je geen eigen voorraad te hebben en minimaliseer je de kosten en risico’s van het inkopen van teveel producten. Je betaalt pas aan de leverancier wanneer de klant heeft betaald voor het product.

Op zoek naar dropshipping-producten? Kijk dan ook eens bij Europese leveranciers als Bigbuy en DropshippingXL. Op GOGETTERS vind je een overzicht van Nederlandse leveranciers.

 woonaccessoires inkopen bij groothandel

Beurzen en evenementen

Evenementen en (vak)beurzen zijn ook goede plekken om een groothandel of leverancier van accessoires, decoratie en andere artikelen voor in huis te vinden. Hier kun je niet alleen de producten van verschillende leveranciers bekijken en inkopen, maar ook de nieuwste woontrends en nieuwe contacten opdoen.

Enkele bekende vakbeurzen en evenementen zijn:

  • Maison & Objet: Vindt tweemaal per jaar plaats in Parijs en is een van de grootste en meest invloedrijke beurzen voor het inkopen van interieur- en woonaccessoires.
  • Ambiente: Jaarlijks in Frankfurt en biedt een breed scala aan groothandels en leveranciers voor woonaccessoires, keukengerei, geschenkartikelen en meer.
  • Homi Milano: Deze beurs vindt tweemaal per jaar plaats in Milaan en biedt een platform voor inkopers van woonaccessoires, mode-accessoires, en meer.
  • Tendence: Jaarlijks b2b-evenement in Frankfurt met een breed scala aan producten, waaronder woonaccessoires, geschenkartikelen, en meer.
  • ShowUP: Deze beurs vindt tweemaal per jaar plaats in Amsterdam en richt zich op woonaccessoires, gifts, en lifestyle producten.

Informeer bij de merken zelf

Wil je unieke producten van bekende a-merken of brands verkopen? Een andere manier om een leverancier of groothandel van woonaccessoires te vinden is door bij de merken zelf te informeren met welke platforms zij samenwerken.

Op zoek naar webwinkelsoftware? Kijk eens naar Wix.com, JouwWeb.nl of Shopify. Hiermee kun je gemakkelijk en snel zelf een webwinkel maken!

groothandel voor bekende merken van verlichting

Kies de juiste artikelen en accessoires

Als je een leverancier of groothandel hebt gevonden, is het belangrijk om de juiste woonaccessoires te kiezen om aan te bieden in jouw online winkel. Populaire accessoires zijn bijvoorbeeld:

Kussens en plaids: Kussens zijn perfect om een gezellige sfeer te creëren in huis. Door verschillende kleuren, stoffen en maten aan te bieden in je online winkel heb je al snel een uitgebreid assortiment in een vrij specifieke niche.

Verlichting: Licht is een belangrijk element om sfeer te creëren in een kamer. Bied verschillende soorten verlichting aan zoals hanglampen, tafellampen of staande lampen. Als je kaarsen verkoopt en voor de marketing veel sociale media inzet kun je juist weer inzetten op terugkerende klanten.

Planten en bloemen: Groen geeft een frisse en natuurlijke uitstraling aan een kamer. Bied verschillende soorten aan, van kleine planten tot grote kamerplanten, zodat je klanten een ruime keuze hebben. In een webshop kun je ook goed nepbloemen en -planten verkopen.

Wanddecoratie: Posters, prints, schilderijen en fotolijsten, zijn een populaire manier om persoonlijkheid toe te voegen aan een kamer. Online zijn er tal van opties beschikbaar, van minimalistische prints tot opvallende schilderijen. Leuke fotolijstjes zijn ook leuke geschenkartikelen.

Opbergaccessoires: Netjes opbergen is belangrijk in huis en daarom zijn online verschillende soorten opbergaccessoires te vinden, zoals manden, opbergdozen en rekken. Deze accessoires zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook een decoratief element toevoegen aan een kamer.

planten en bloemen verkopen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het vinden en inkopen van woonaccessoires zijn:

Hoe kan ik bepalen welke woonaccessoires ik moet inkopen?

Er zijn verschillende manieren waarop je een assortiment woonaccessoires kunt samenstellen. Zo kun je trends en seizoenen volgen om te ontdekken wat jouw klanten willen. Met marktonderzoek kun je ontdekken waar de kansen liggen, maar je kunt ook een assortiment samenstellen op basis van je eigen voorkeur of smaak. Bedenk vooral zelf welke woonaccessoires jij wilt verkopen in jouw online winkel.

Hoeveel moet ik inkopen?

Voor nieuwe producten is het handig als je begint met een kleine hoeveelheid en meer toevoegt als de vraag toeneemt. Zo voorkom je dat je van de nieuwste woonaccessoires teveel inkoopt en onnodige kosten maakt. Helaas is deze strategie niet altijd mogelijk. Veel groothandels werken met een minimale afname of met staffelprijzen en de levertijden van buitenlandse leveranciers duren soms lang.

Al zijn er ook steeds meer lokale groothandels die ook nieuwe retailers willen leveren. Leveranciers op deze pagina werken ook met kleine afnames, of bieden soms zelfs dropshipping aan.