Groothandel sieraden

Zoek je een nieuwe leverancier voor jouw sieraden-webshop? Tips voor het vinden en inkopen van een groot assortiment sieraden tegen betaalbare prijzen. Inclusief overzicht met groothandels en leveranciers voor nieuwe webshops en online retailers die het bestaande assortiment willen uitbreiden.

Online groothandels

sieraden inkopen bij een groothandelOnline kun je bij diverse leveranciers sieraden inkopen. Denk aan kettingen, armbanden, oorbellen, ringen of horloges.

Het maken van sieraden is echt een ambacht, maar voor voldoende aanbod kun je ook eens kijken op  populaire b2b-platforms waarop meerdere leveranciers voor online retailers zijn aangesloten. Bekende platforms daarvoor zijn:

Het b2b-platform Orderchamp staat vol met groothandels voor de retail met lage aankoopdrempels en minimumafnames. Aanmelden is gratis. Grotere retailers gebruiken het platform vaak om leuke aanvullingen te vinden maar kleine boetiekjes en conceptstores kunnen hier echt een totaalaanbod vinden.

dropshippingXL biedt 90.000 vidaXL-producten voor jouw webwinkel. Het is vooral sterk met meubels en huis-en-tuin-producten, maar levert daarnaast ook producten uit vele andere categorieën. Het bedrijf levert snel en regelt ook retouren. Koppelt o.a. met Lightspeed, Magento en WooCommerce.

De Spaanse dropshipping-groothandel BigBuy heeft een groot aanbod van meer dan 150.000 producten. De verzending gaat snel en artikelen zijn allemaal geschikt voor de Europese markt. Ook kun je een abonnement afsluiten vanaf 69 euro per maand, waarmee het extra diensten biedt.

Op het platform Faire staan merken en groothandels voor retailers uit Noord-Amerika en Europa. Zowel grote als kleine webwinkeliers kunnen hier terecht om hun assortiment in bijvoorbeeld sieraden, kleding- of woonaccessoires aan te vullen.

Dropshipping

Dropshippingsieraden dropshippen is een manier om sieraden te verkopen zonder ze daadwerkelijk op voorraad te hebben. In plaats daarvan stuur je de bestelling van je klant door naar de leverancier die vervolgens het product rechtstreeks naar je klant stuurt.

Met dropshipping-leveranciers hoef je geen eigen voorraad te hebben en minimaliseer je de kosten en risico’s van het inkopen van teveel producten. Je betaalt pas aan de leverancier wanneer de klant heeft betaald voor het product.

Op zoek naar dropshipping-producten? Kijk dan ook eens bij Europese leveranciers als Bigbuy en DropshippingXL. Op GOGETTERS vind je een overzicht van Nederlandse leveranciers.

sieradendoos

Internationale vakbeurzen en evenementen

Voor sieraden zijn er verschillende internationale vakbeurzen waar inkopers de nieuwste trends, ontwerpen en materialen kunnen ontdekken. Naast het inkopen van sieraden kun je hier ook netwerken met een  leverancier, groothandel of andere professionals in de branche. Enkele populaire sieradenbeurzen zijn:

  • Inhorgenta Munich (Duitsland): Grote handelsbeurs voor sieraden, uurwerken en lifestyle-producten.
  • Baselworld (Zwitserland): Vakbeurs voor sieraden en uurwerken met exposanten uit meerdere landen.
  • Vicenzaoro (Italië): Een grote internationale vakbeurs voor sieraden, edelstenen en horloges.
  • JCK Las Vegas (Verenigde Staten): Een van de grootste sieradenbeurzen in Noord-Amerika.
  • Bijorhca Paris (Frankrijk): Een internationale vakbeurs voor sieraden, uurwerken en modeaccessoires.
  • Hong Kong International Jewellery Show (Hong Kong): Een belangrijke vakbeurs in Azië met exposanten die een breed scala aan sieraden en accessoires presenteren.
  • International Jewellery London (Verenigd Koninkrijk): Vakbeurs die zich richt op sieraden, edelstenen en aanverwante producten en diensten.

webshop met kettingen en oorbellen beginnen

Informeer bij de merken zelf

Wil je unieke producten van bekende a-merken of brands verkopen? Een andere manier om een leverancier of groothandel van sieraden te vinden is door bij de merken zelf te informeren met welke platforms of groothandels zij samenwerken.

Op zoek naar webwinkelsoftware? Kijk eens naar Wix.com, JouwWeb.nl of Shopify. Hiermee kun je gemakkelijk en snel zelf een webwinkel maken!

leren armbanden als sieraad voor mannen

Sieraden om online te verkopen

Je kunt natuurlijk een complete collectie sieraden aanbieden en hiermee een groot sieradenwarenhuis beginnen, maar als je ook verkoopt op online platforms als bol.com of Amazon kun je in een specifieke niche ook al veel omzet genereren. Je kunt dan je marketing beter afstemmen en kleiner inkopen bij een leverancier of groothandel. Zo kun je een sieraden-webshop beginnen in:

  • Kettingen en hangers: Zowel in zilver, goud, roestvrij staal, en met of zonder edelstenen.
  • Armbanden: Bijvoorbeeld schakel-, kralen-, manchet- en/of bedelarmbanden.
  • Oorbellen: Bijvoorbeeld studs, hangers, ringen, en klimmers, gemaakt van verschillende materialen.
  • Ringen: Verlovingsringen, trouwringen, stapelringen en mode-ringen in diverse stijlen en materialen.
  • Horloges: Zowel klassieke als moderne ontwerpen, in verschillende prijsklassen en materialen.
  • Enkelbandjes: In verschillende materialen en stijlen, soms met bedels of edelstenen.
  • Haaraccessoires: Bijvoorbeeld haarspelden, haarbanden, diademen en haarkammen.
  • Manchetknopen: Voor formele gelegenheden, verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen.
  • Sieradendozen en opbergmogelijkheden: Om sieraden netjes en georganiseerd te houden.
  • Sieradenreinigers en onderhoudsproducten: Voor het behoud van de kwaliteit van de sieraden.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het vinden en inkopen van sieraden zijn:

Hoe bepaal ik welke sieraden ik moet inkopen?

Er zijn verschillende manieren waarop je een assortiment sieraden kunt samenstellen. Zo kun je trends en seizoenen volgen om te ontdekken wat jouw klanten willen. Met marktonderzoek kun je ontdekken waar de kansen liggen, maar je kunt ook een assortiment samenstellen op basis van je eigen voorkeur of smaak. Bedenk vooral zelf wat jij wilt verkopen in jouw online winkel.

Hoeveel moet ik inkopen?

Voor nieuwe producten is het handig als je begint met een kleine hoeveelheid en meer toevoegt als de vraag toeneemt. Zo voorkom je dat je van de nieuwste sieraden teveel inkoopt en onnodige kosten maakt. Helaas is deze strategie niet altijd mogelijk. Veel groothandels werken met een minimale afname of met staffelprijzen en de levertijden van buitenlandse leveranciers duren soms lang.

Al zijn er ook steeds meer lokale groothandels die ook nieuwe retailers willen leveren. Leveranciers op deze pagina werken ook met kleine afnames, of bieden soms zelfs dropshipping aan.