menu
lightspeed ecommerce

Shoppen tijdens werktijd verbieden?

Shoppen tijdens werktijd verbieden?Een schokkende ontwikkeling in Amerika: Steeds meer werkgevers blokkeren webwinkels op het bedrijfsnetwerk. Uit een laatste onderzoek blijkt zelfs zes op de tien van plan om de komende 30 dagen het online shoppen tijdens het werk, te dwarsbomen.

In 2009 publiceerden wij nog de leugen het onderzoek dat slechts een op de vijf mensen kerstshopt tijdens werktijd. Maar stiekem weten we wel beter. Zeker zo rond de feestdagen kijkt iedereen natuurlijk graag rond op zoek naar de leukste artikelen, interessantste webshops en goedkoopste aanbiedingen en dan het liefst nog lekker tijdens werktijd. Want daar heb je een goede verbinding en alle tijd om eens lekker rond te kijken. Helaas zal de werkgever wat minder blij zijn met deze instelling. Gemiddeld besteden Amerikanen zo’n vier uur per werkweek aan webwinkels. In de maand december verliest hij al genoeg omzet dankzij de feestdagen en het surfen op zoek naar cadeautjes kan daar niet nog eens bij.

Het blijkt vooral een aandachtspunt bij de grotere bedrijven. Uit onderzoek van Robert Half Technology onder meer dan 1400 werkgevers met meer dan honderd werknemers, blijkt 60 procent van de werkgevers door middel van blokkades van webwinkels, het overmatige surfgedrag tijdens de feestdagen tegen te gaan. Vorig jaar was dit 48 procent. 23 procent zal de sites van webshops niet blokkeren maar geeft aan wel ‘overmatig gebruik’ te monitoren. Vorig jaar was dit 34 procent.

Mobiel winkelen de oplossing?
Het onderzoeksbureau geeft vijf tips waarmee medewerkers kunnen proberen eventuele beperking tegen te gaan. Zo moet je proberen het webwinkelen beperkt te houden, kun je surfen tijdens lunchtijd en als je op zoek gaat naar deals, oppast met welke websites je bezoekt. Vooral kleinere werkgevers geven aan veel toe te staan zolang het maar te overzien is. Maar als je baas dan over je rug zit mee te kijken, of zelfs alle sites van webshops heeft geblokkeerd zit er nog maar een ding op. Snel overschakelen naar je mobieltje. Zal dit dan de reden zijn dat mobiele ecommerce zo snel groeit?

Een ontwikkeling waar Robert Half Technology dit jaar helaas nog geen cijfers over kan publiceren maar die het bureau zeker meeneemt in de toekomst.

Tags

Reacties