PostNL test Invullen met PostNL

PostNL test Invullen met PostNL

In juli is PostNL een proef gestart met een nieuwe dienst bij een aantal webwinkels. De nieuwe tool ‘Invullen met PostNL’ helpt met het invullen van naam- en adresgegevens in de checkout. Het moet de conversie van webwinkels vergroten.

Dit vertellen Eleon Jonker, marketingmanager van GSMpunt en Maarten de Smit van PostNL Digital Solutions in een nieuwe videocollectie E-commerce op Emerce TV. GSMpunt is een van de webwinkels die meedoen aan de test.

Tool moet checkout efficiënter maken

“Dit is gericht op het efficiënter maken van de checkout. Die is al snel bij ons, maar we willen het afronden van bestellingen altijd makkelijker maken”, vertelt Jonker. “Vijftien procent van de klanten maakt gebruik van ‘Invullen met PostNL’, terwijl dat niet bekend is voor onze klanten.”

In latere fase ook verzend- en betaalvoorkeuren

In deze testfase helpt de tool met het invullen van de naam- en adresgegevens van een klant bij het afronden van een bestelling. In een latere fase wil PostNL ook de verzend- en betaalvoorkeuren kunnen doorgeven aan deelnemende webwinkels. “Het mooiste zou zijn als afrekenen bij een kleine webwinkel net zo makkelijk gaat als bij een Bol.com.”

‘Het zou mooi zijn als afrekenen bij een kleine webwinkel net zo makkelijk gaat als bij Bol.com’

Invullen met PostNL is sinds juli live. Op dit moment wordt het beschikbaar gemaakt aan een grotere groep webwinkels. De verzender wil met deze tool de conversie van webwinkels verhogen.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten