PostNL breidt flink uit in België

PostNL breidt flink uit in België

PostNL breidt uit in België. Volgend jaar opent het postbedrijf haar eerste sorteercentrum in België en begint het ook aan de bouw van een tweede. Daarnaast opent het Nederlandse bedrijf in september twee nieuwe pakketdepots in ons land.

Ecommerce in België groeit nog steeds hard en daardoor blijft het volume aan bezorgde pakjes ook stijgen. ” Om alle bestelde pakjes vlot te kunnen bezorgen, schalen we onze capaciteit op”, zo zegt Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België. De uitbreiding door PostNL zorgt ervoor dat het Nederlandse postbedrijf qua capaciteit nu die van de Belgische marktleider Bpost nadert.

Extra 300 ritten per dag

De opening van twee nieuwe pakketdepots, in Oevel en Desteldonk, zorgt voor driehonderd extra ritten per dag. “Dat biedt de mogelijkheid voor het dagelijks leveren van tienduizenden extra pakketten.” Volgens de Standaard zou PostNL na de uitbreiding bijna een half miljoen pakjes per dag kunnen bezorgen, daar waar Bpost dit aantal zeker haalt.

De nieuwe depots zijn goed voor zo’n 18.000 m² extra depotruimte.

Op dit moment heeft PostNL al depots staan in Sint-Niklaas, Ardooie, Namen, Vilvoorde, Wommelgem, Sint-Truiden en Mechelen. Met de twee nieuwe locaties komt er zo’n 18.000 vierkante meter aan depotruimte bij.

Twee distributiecentra erbij in 2022

Begin volgend jaar zal PostNL, zoals al was aangekondigd in 2020, het eerste Belgische sorteer- en distributiecentrum openen en wel in Willebroek. “Gezien onze groei in België, zijn we ook druk bezig met de voorbereiding voor de bouw van een tweede sorteer- en distributiecentrum in Oost-Vlaanderen. De bedoeling is dat dit in de tweede helft van 2022 haar deuren opent”, aldus Van Rillaer.

‘Sociale fraude bij sorteercentrum PostNL’

De laatste tijd kwam PostNL wat minder rooskleurig in het nieuws in België. Zo wordt het bedrijf beschuldigd van sociale fraude, nadat na controle bleek dat grofweg de helft van de onderaannnemers zich niet aan de wet hield. Er zou sprake zijn van zwartwerken en het overtreden van de coronaregels. “Als bij volgende controles bij GLS en PostNL nog inbreuken worden vastgesteld rond zwartwerk en de coronaregels dan overweegt mijn ambt de depots te laten verzegelen, wat bijna overeenkomt met een sluiting”, zo zei openbaar aanklager Giannia Reale vorige maand.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten