lightspeed ecommerce

PostNL bouwt distributiecentrum in België

PostNL bouwt distributiecentrum in België

PostNL gaat haar eerste distributiecentrum in België bouwen. Het pand, dat ook dienst zal doen als sorteercentrum, komt in Willebroek te staan. Met het ‘dc’ wil de Nederlandse logistieke speler verder investeren in de ecommerce in België.

Tegen het eind van volgend jaar wordt gestart met de bouw van het nieuwe sorteer- en distributiecentrum. Ongeveer 400 mensen zullen hier gaan werken. In het gebouw zullen dagelijks zo’n 120.000 pakjes verwerkt worden. Ook zal dit pand, met een oppervlakte van 8.400 m², dienst doen voor de sortering voor de Belgische markt.

Plek op Belgische markt verder uitbreiden

Met het distributiecentrum wil PostNL haar plek op de Belgische markt verder uitbreiden. “Door de bouw van een hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum in België spelen we ook verder in op de groeiende ecommercemarkt”, zo licht Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België, toe.

We spelen hiermee verder in op de groeiende ecommercemarkt in België.

Volledige sortering op hoge snelheid

Hij vertelt ook dat de volledige sortering op hoge snelheid zal gebeuren, tot in de bestelbusjes van de bezorgers toe. “De bouw van dit duurzame pand is een investering in onze capaciteit om de groei van onze ecommerceklanten te faciliteren.”

Onderdeel van groot PostNL-netwerk

Het nieuwe sorteer- en distributiecentrum zal deel uitmaken van een groot PostNL-netwerk dat verder bestaat uit 25 sorteercentra in Nederland en zes locaties in België.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten