Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

PayPal, gefeliciteerd!

PayPalHet is zestien oktober 2014 en dus is PayPal vandaag de respectabele leeftijd van vijftien jaar geworden. Een mooie leeftijd waarmee duidelijk mag worden dat het haar eigen identiteit begint te ontdekken en binnenkort op eigen benen gaat staan. Gelukkig staat het bedrijf er niet alleen voor, want de eerste flirts en relaties zijn natuurlijk ook al een feit!

PayPal is in oktober 1999 zelfstandig opgericht. Oké, eigenlijk is het idee ontstaan in juni 1998 maar dat heette toen nog Confinity. We zien die periode dus maar voor het gemak als de zwangerschap, waarbij in oktober 1999 PayPal werkelijk haar eerste eigen blik op de wereld heeft geworpen. Die blik was direct op wat later haar moedermaatschappij werd, want in april 2000 waren er al een miljoen transacties op eBay afgerekend met PayPal en in oktober 2002 werd het dan ook door eBay in de armen gesloten.

Daar groeide het uit tot een wereldspeler van formaat! Sinds juli 2007 is het ook een Europese bank en is het bedrijf dus ook in Nederland actief. De eerste jaren vooral als internationaal betaalmiddel maar steeds vaker ook voor lokale betalingen, tussen Nederlandse webwinkel en Nederlandse consument. In de top100 accepteert ongeveer de helft PayPal.

PayPal: 157 miljoen actieve digitale portemonnees
Ook internationaal gaat het PayPal momenteel voor de wind. Er werden door PayPal-gebruikers bijna 900 miljoen transacties gedaan afgelopen kwartaal, dat zijn bijna tien miljoen betalingen per dag! Het bedrijf zit goed op koers om meer dan een miljard mobiele transacties te realiseren in 2014. En dat blijkt een mooie businesscase want de ‘revenue’ van het 3e kwartaal 2014 liep op naar net geen 2 miljard dollar, wat een groei is van 20% jaar over jaar.

PayPal is vandaag dus vijftien geworden en viert over precies één jaar dus haar ‘sweet 16th birthday.’ Hoe die eruit zal zien is lastig te zeggen maar dat er veel bij het bedrijf verandert, is duidelijk. Zo heeft deze vijftienjarige recent haar compleet nieuwe identiteit ontdekt. Heeft het bepaald dat het de moederliefde van eBay erg waardeert maar dat het denkt ook op eigen benen te kunnen staan en heeft het in Nederland recent een nieuwe grote liefde ontdekt in Myorder. Trouwen doe je natuurlijk nog niet op je vijftiende maar duidelijk is dat beide partijen het fijn vinden met elkaar.

Gratis drank!
Hoe vier je dit nu als vijftienjarige? Inderdaad. Gratis drank… Voor iedereen. Zolang de voorraad strekt. De persberichten moeten nog worden gedrukt maar in november wordt de nieuwe app van MyOrder en PayPal groots gepromoot in de hoofdstad van ons land waaronder de noodzakelijke 2-voor-1-acties op drankjes bij Amsterdamse kroegen, eettentjes en andere horeca-gelegenheden. Mocht PayPal daar straks op kamers gaan, maakt het in ieder geval nu alvast voldoende vrienden!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch