PayPal lanceert PayPal Business Krediet

PayPal lanceert PayPal Business Krediet

Vandaag lanceert PayPal een nieuwe zakelijke financieringsoplossing in ons land, PayPal Business Krediet, dat Nederlandse mkb-bedrijven snel en eenvoudig toegang biedt tot groeikapitaal. Online verkopers  kunnen de oplossing vinden in het PayPal Commerce Platform.

De oplossing geeft mkb-ondernemers die al gebruikmaken van PayPal een laagdrempelige manier om toegang te krijgen tot groeikapitaal. Nieuwe klanten kunnen een leningen aanvragen van maximaal 130.000 euro, terwijl bestaande klanten 160.000 euro aan krediet kunnen krijgen.

Werkwijze PayPal Business Krediet

Het kredietbedrag dat de ondernemer daadwerkelijk ontvangt is gebaseerd op het PayPal-omzetvolume van het bedrijf. Dit zorgt voor een snelle kredietcontrole, want het bedrijf maakt binnen een paar minuten een beslissing en verstrekt dan ook de financiering.

‘Terugbetaling is afgestemd op het verkoopvolume van de ondernemer.’

Naar eigen zeggen bevordert PayPal Business Krediet verantwoord lenen, omdat terugbetalingen afgestemd zijn op het verkoopvolume van de ondernemer. Die betaalt namelijk automatisch een aflossingspercentage van 10 tot 30 procent per verkoop, zonder vaste looptijd.

‘Toegang tot krediet democratiseren’

“PayPal is altijd een partner geweest voor het Nederlandse mkb, met de lancering van PayPal Business Krediet in Nederland brengen we onze betrokkenheid een stap verder”, aldus Joachim Goyvaerts, directeur PayPal Benelux en Ierland.

‘PayPal Business Krediet stelt klanten in staat om ontwikkelingsuitdagingen aan te gaan.’

“Deze oplossing is in lijn met onze wens om de toegang voor het midden- en kleinbedrijf te democratiseren tot mogelijkheden die voorheen waren voorbehouden aan grotere bedrijven. Op basis van de sterke relatie die PayPal onderhoudt met haar professionele klanten, stelt PayPal Business Krediet haar klanten in staat om zo hun ontwikkelingsuitdagingen aan te gaan.”

Oplossing ook in Frankrijk gelanceerd

De financieringsoplossing lanceert vandaag ook in Frankrijk. Hiernaast is het in nog vier andere markten beschikbaar: de VS, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In het eerste jaar na de lancering in Duitsland in 2018, verstrekte PayPal meer dan 250 miljoen euro aan meer dan 8.000 kleine en middelgrote bedrijven. In Europa heeft het nu in totaal meer dan 3.4 miljard euro verstrekt met meer dan 230.000 goedgekeurde leningen.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten