PayPal meest populaire betaalmethode in Duitsland

PayPal meest populaire betaalmethode in Duitsland

Jarenlang was betalen op rekening de meest populaire online betaalmethode in Duitsland. In 2022 heeft PayPal die positie weten te bemachtigen. Maar liefst 29.6 procent van de online betalingen werden op deze manier voltooid.

De geschatte online netto-omzet in Duitsland vorig jaar is 85 miljard euro. Dat is een lichte daling ten opzichte van 2021, toen de omzet 86 miljard euro bedroeg. Dit verschil is te wijten aan het feit dat er weer fysieke winkels zijn geopend.

Betalen op rekening op tweede plaats

In 2021 bereikte PayPal nog een aandeel van 28.2 procent van de omzet in de ecommerce in Duitsland. Volgens het EHI Retail Institute bereikte betalen op rekening in 2022 de tweede plaats, met een aandeel van 23.8 procent. Dat is een daling van 4.5 procentpunten ten opzichte van een jaar eerder.

Betalen op rekening heeft nog een aandeel van 23.8%

Op de derde plaats staat de debet kaart, met een aandeel van 20.9 procent. Creditcard volgt op de vierde plaats (12.1 procent). Het gezamenlijke digitale betaalmiddel van Duitse banken, Giropay, klom in het afgelopen jaar van een aandeel van 0.4 naar 1.6 procent.

‘PayPal is niet goedkoop voor webwinkeliers’

“Betalen met PayPal is snel en handig voor klanten, maar niet bepaald goedkoop voor retailers. PayPal wordt bijna overal in de online detailhandel aangeboden en biedt de mogelijkheid om pas na 30 dagen te betalen”, vertelt Radoslav Raychev, auteur van het onderzoek Online Payment 2023.

Meer dan driekwart van de Duitse verkopers biedt achteraf betalen aan.

Meer dan driekwart van de Duitse verkopers (76.9 procent) biedt achteraf betalen aan in de webwinkel. Zij bieden het vaakst betalen op rekening aan (67 procent), gevolgd door PayPal (43 procent). Aankoop op afbetaling wordt ook vaak aangeboden (24 procent).

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten