Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

PayPal en MyOrder werken samen

PayPal en MyOrder werken samenPayPal heeft in Nederland weer een nieuwe stap gezet in mobiele betalingen door de introductie van de Check In-functionaliteit in de PayPal-app. In ons land werkt het hiervoor samen met MyOrder, de mobiele betaaloplossing van de Rabobank.

Door de samenwerking tussen PayPal en MyOrder kan de consument binnenkort terecht bij meer dan 1500 locaties, zoals restaurants, winkels en parkeerplaatsen. Als er ergens met PayPal kan worden betaald, dan wordt de locatie ervan getoond op het moment dat de consument inlogt op de PayPal-app. Een bestelling plaatsen en afrekenen gebeurt slechts door bij de retailer in te checken. Dit kan met één simpele swipe-beweging. Vervolgens wordt een keuze uit het menu gemaakt en betaald. De naam en bestelling komen vervolgens binnen bij de desbetreffende retailer en die zorgt er voor dat de bestelling kan worden afgehaald of (in het geval van bijvoorbeeld een horecagelegenheid) naar het tafeltje van de klant wordt gebracht.

Offline mobiel betalen logische stap
PayPal verwerkte vorig jaar voor bijna 20 miljard euro aan mobiele webwinkel-betalingen wereldwijd. Volgens het bedrijf zijn consumenten inmiddels gewend aan mobiel betalen in een online omgeving en is de volgende logische stap het mobiel betalen in de fysieke wereld, zoals bij winkels en in de horeca. “Nederlandse ondernemers herkennen de voordelen van mobiel bestellen en betalen en krijgen op deze manier toegang tot de enorme groep consumenten die gebruik maakt van de PayPal-app. Klanten hoeven hierdoor op het terras niet langer te wachten totdat de ober langskomt, maar kunnen zelf direct bestellen en afrekenen. Hierdoor hoeft de consument minder lang te wachten en houdt de ober meer tijd over voor het bedienen van klanten.”

Door mobiel betalen in de fysieke wereld mogelijk te maken moeten de problemen met bijvoorbeeld het wisselen van geld ook tot het verleden behoren. “Daarnaast kunnen retailers op een gemakkelijke manier nieuwe klanten bereiken. Mobiel bestellen en betalen is al jaren een belofte, maar het wordt in Nederland nog niet massaal toegepast. De voornaamste reden hiervoor is de wildgroei aan initiatieven op dit vlak.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch