Betaalapp Payconiq stopt in Nederland

Betaalapp Payconiq stopt in Nederland

Vanmiddag maakte betaalapp Payconiq onder haar gebruikers bekend te stoppen in Nederland. Concreet houdt het in dat je vanaf 1 januari 2022 in ons land niet meer kunt betalen met de mobiele betaaldienst. Tot die tijd verandert er niets voor Nederlandse gebruikers.

Afgezien van de mailing die de betaalapp er vanmiddag uitstuurde, is Payconiq erg terughoudend in haar informatievoorziening. Wel benadrukt het bedrijf dat klanten tot 1 januari 2022 met Payconiq kunnen blijven betalen. “We geven je ruim de tijd om je account te sluiten en de app van je telefoon te verwijderen. Zoals vermeld staat in artikel 7.2 van onze consumentenvoorwaarden geldt een opzegtermijn van twee maanden.”

Payconiq in Nederland nooit doorgebroken

Hoewel Payconiq in 2015 werd gelanceerd als dé oplossing voor omnichannel-betalingen, brak het – in ieder geval in Nederland – nooit echt door. In 2018 besloot ABN AMRO, die sinds 2016 betrokken was bij het project, al om uit de betaaldienst te stappen. De bank geloofde meer in haar eigen betaalapp Tikkie, die in Nederland nog altijd veelvuldig wordt gebruikt.

Naast Nederland is Payconiq in België en Luxemburg actief, waar het draait onder de vlag van Bancontact. In 2019 werd de ambitie uitgesproken om er een Europese betaaloplossing van te maken. Het is niet bekend of het stoppen in Nederland gevolgen heeft voor België en Luxemburg.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten