Payconiq wil Europa in

Payconiq wil Europa in

Payconiq, de mobiele app opgericht door een aantal grootbanken, wil verder Europa in. Met 20 miljoen euro aan nieuw kapitaal moet de betaalapp de ‘dominante betaalrails’ in Europa worden.

Payconiq werd vier jaar geleden stilletjes gelanceerd door ING, als betaaldienst waarmee consumenten met hun smartphone konden betalen in de winkel of online en betalingen tussen andere particulieren konden versturen en ontvangen.

Van ING-project naar gezamenlijk initiatief

En in de zomer van 2017 werd Payconiq een gezamenlijk initiatief vanĀ  ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS en ABN Amro. Die laatste bank stapte in januari vorig jaar echter uit de dienst, omdat het zelf meer heil zag in haar eigen betaalapp Tikkie.

‘Uitgroeien tot alternatief voor Visa/Mastercard’

Nus is Payconiq klaar voor de volgende stap. Het heeft 20 miljoen euro opgehaald bij aandeelhouders, waaronder bijvoorbeeld ook de Belgische bank KBC. Met dit geld wil het bedrijf groeien buiten de Benelux. Het verwacht volgens het FD zelfs uit te kunnen groeien tot een volwaardig, Europees alternatief voor Mastercard en Visa.

Payconiq wil springen in het gat dat mogelijk ontstaat nu de Europese Commissie heeft gezegd dat Mastercard en Visa te dominant zijn in Europa. De EC zou het liefst een eigen betaalinfrastructuur zien, een rol die Payconiq maar graag op zich wil nemen. Chief operating officer Michael Pechner zegt dat hun oplossing “anders dan de bekende betaalmethodes” niet afhankelijk is van de creditcardbedrijven. “Ik zie niet in waarom wij niet uit zouden kunnen groeien tot een Europees alternatief voor Visa of Mastercard. Wij lopen technisch voorop”, zo zegt hij tegenover de krant.

Gerelateerde berichten