ING lanceert nieuwe betaaldienst Payconiq

ING lanceert nieuwe betaaldienst Payconiq

ING heeft onder de radar Payconiq gelanceerd. Deze nieuwe betaaldienst moet het voor consumenten mogelijk maken om met hun smartphone of tablet goederen en diensten te betalen die ze in de winkel of online kopen. Ook betalingen ontvangen van en sturen naar vrienden die Payconiq gebruiken is mogelijk.

De website van Payconiq is al live, de app staat in de Google Play Store en in de Apple Store, maar er wordt publiekelijk nog met geen woord gerept over de nieuwe dienst. Een dienst die van ING is, maar al wordt dat niet gelijk duidelijk als je de website bezoekt. Pas in de privacyverklaring komt de naam van deze Nederlandse bank voorbij. Het lijkt er dus op dat ING deze nieuwe betaaldienst wil lanceren, zonder nadrukkelijk de focus te leggen op het feit dat het de ING is die dit heeft ontwikkeld.

Als je een nieuwe betaalmethode lanceert, dan doe je er uiteraard goed aan om eerst alles goed te testen. Ook ‘in het wild’, onder de consumenten dus en met medewerking van een aantal aangesloten retailers. Dat heeft ING goed begrepen. Het is een proef gestart in het Belgische Leuven, waar zo’n twintig handelaars meewerken aan het project.

Payconiq voor winkeliers
Volgens de bank kunnen retailers met de Payconiq-app makkelijk, veilig en snel mobiele betalingen ontvangen – zowel in de winkel als online -, wachtrijden voor de kassa oplossen middels snelle, contactloze betalingen met de zogenaamde Payconiq-coin en besparen op transactiekosten.

De winkelier werkt hiervoor met een eenvoudige tablet-kassa die naar eigen zeggen gemakkelijk te koppelen is met je bestaande kassa-oplossing. Het systeem, dat zowel verkopen in de winkel en online beheert, werkt voor iedereen met een Europese bankrekening en zou besparen op transactiekosten doordat het werkt met een ‘maandelijks voordelig abonnement’.

Consumenten vullen alleen een pincode in
Consumenten kunnen online gemakkelijk betalen, omdat ze niet langer een kaartlezer nodig hebben. “Uw klanten kunnen voortaan met hun emailadres en een klik op de payconiq button direct een betaling doen. Uw klant krijgt vervolgens een bericht op zijn smartphone en hoeft alleen nog zijn pincode in te vullen.” Ook krijgen klanten van Payconiq een speciale coin, waarmee ze kleine bedragen snel kunnen afrekenen zonder dat ze hiervoor hun smartphone nodig hebben.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten