Parcify test bezorging in huis

Parcify test bezorging in huis

De Belgische bezorgdienst Parcify is een experiment gestart, waarbij pakketjes bij de klant thuis kunnen worden geleverd als die er niet is. Het is hiervoor een samenwerking gestart met de Oostenrijkse startup Nuki, dat slimme sloten maakt.

Wanneer een huis voorzien is van een Nuki-slot kan een koerier van Parcify tijdelijk toegang krijgen tot de woning, zodat hij het pakketje binnen kan leggen. De bezorger heeft hiervoor tien seconden, daarna wordt de deur opnieuw vergrendeld. Bij een succesvolle levering, krijgt de consument een berichtje op zijn mobiel dat de bezorging is gelukt.

Consumenten krijgen van te voren een berichtje wanneer de koerier onderweg is en wanneer hij voor de deur staat. De klant kan vervolgens via een smartphone-app of aangesloten smartwatch de deur op afstand ontgrendelen.

Europese logistieke spelers testen pakketboxen

Het experiment, gehouden onder een twintigtal consumenten in Antwerpen, is een manier van Parcify om ervoor te zorgen dat meer pakketjes al bij de eerste bezorgpoging bij de consument terechtkomen. Parcify is zeker niet het enige logistieke bedrijf dat zich met deze uitdaging bezighoudt. Zo zijn er in Europa diverse partijen die slimme pakketboxen hebben ontwikkeld, waaronder An Post in Ierland, DHL in Duitsland en PostNL en B2C Europe in Nederland.

Ook Amazon wil in huis bezorgen

In Amerika is niemand minder dan Amazon aan het testen geslagen met de bezorging van pakketjes in iemands huis, maar ook in auto’s.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten