Online kledingshoppers gebruiken vooral mobiel

Online kledingshoppers gebruiken vooral mobiel

Onder online kledingshoppers blijkt de mobiele telefoon het meeste gebruikte apparaat om dergelijke aankopen te doen. Met name in de Randstad is de smartphone een populair middel om online kleding mee te kopen. Twee derde van de kledingaankopen uit Noord- en Zuid-Holland wordt vanaf een mobiel gedaan.

Dit blijkt uit een onderzoek dat Winkelstraat.nl liet uitvoeren onder Nederlandse en Belgische online kledingshoppers. Hieruit kwam ook naar voren dat Zeeland weliswaar de provincie is waar het minst via de mobiel wordt geshopt, er wordt naar verhouding wel het vaakst gebruik gemaakt van een tablet bij het shoppen. En in Friesland is juist de desktop of laptop met 54 procent weer erg in trek. Het percentage bestellingen vanaf een desktop-computer is hier zelfs 77 procent hoger dan in Noord-Holland.

Gebruik van mobiel, desktop, laptop en tablet per provincie
Gebruik van mobiel, desktop, laptop en tablet, per provincie.

Tussen de provincies zijn er ook grote verschillen te vinden als het aankomt op interesse voor de nieuwste modecollecties. Vooral de Zeeuwen tonen wat dit betreft een sterke interesse, net als de Overijsselaren en Limburgers. Drentenaren en Utrechters daarentegen kijken een stuk minder naar wat de nieuwste collecties zijn. De inwoners van deze twee provincies doen wel weer het langst over een online shopsessie.

Flevoland is gek op sale-items

Nederlanders houden natuurlijk van aanbiedingen en dat zien we ook terug in de resultaten van dit onderzoek. Met name in Flevoland kijken consumenten bij het online kledingshoppen vooral naar producten die in de sale zijn. Ook in Utrecht en Zuid-Holland is die interesse hoog. Inwoners van Limburg, Drenthe en België hebben het minste oog voor sale-items.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten