Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Meer fraude door cadeaubonnen en click&collect

Meer fraude door cadeaubonnen en click&collect

Naast gezelligheid en cadeaus leverden de afgelopen feestdagen wereldwijd ook een toename in ecommerce-transacties én pogingen tot fraude op. In vergelijking met de feestdagenperiode van 2014, nam het aantal ecommerce-transacties vorig jaar met 21 procent toe, terwijl fraudepogingen met 8 procent stegen. Dat laatste zou komen door een stijging in populariteit van online cadeaubonnen en het in de winkel ophalen van online gemaakte bestellingen.

Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van ACI Worldwide, dat hiervoor data van honderden miljoenen transacties van retailers wereldwijd onderzocht. De fraudepoging-cijfers waren het hoogst op kerstavond (2,4 procent), Thanksgiving (2%), Black Friday (1,8%) en op de laatste dagen dat webwinkels nog iets verzonden voor de feestdagen (1,6%).

Fraude door cadeaubonnen en click&collect
Volgens ACI is dit het resultaat van twee belangrijke trends. Zo waren online cadeaubonnen, die van alle producten de hoogste fraudepoging-score hebben, dit jaar een populair cadeau om last-minute te geven. Ook nam het online kopen en in de winkel ophalen toe, wat een hogere fraudepoging-score heeft dan welke andere manier van levering.

Het aantal pogingen tot fraude bij click & collect nam met 47 procent toe, meer dan ACI vóór de feestdagenperiode had voorspeld. Dergelijke pogingen bij levering de volgende dag nam zelfs met 50 procent toe.

29% meer volume, 22% hogere transacties
Gelukkig waren er ook goeie cijfers te onderzoeken in de data van retailers. Zo namen internationale verkopen voor wereldwijde winkeliers toe met 29 procent op het gebied van volume en 22 procent als puur wordt gekeken naar de waarde van transacties. Volgens ACI komt dit door gunstige wisselkoersen, verzendkosten en regio-specifieke producten.

Uit cijfers van ACI blijkt dat het transactievolume in de periode tussen Thanksgiving en Cyber Monday met 28 procent groeide ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Voor Cyber Monday zelf en Black Friday waren deze cijfers respectievelijk 25 en 12 procent.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch