E-bon: de internet-cadeaubon?

E-bon wil dé internetcadeaubon wordenDe ecommerce-wereld kent al wat ‘internet-cadeaubonnen’. Daar is er nu een bijgekomen. Met de gepersonaliseerde E-bon kun je online bestellen én besteden. Of je stuurt ‘m per mail of per post naar iemand anders!

Natuurlijk zijn er veel webwinkels met kortingscodes of een eigen klantenkaart, maar voor webwinkels is het lang een gemiste kans geweest dat cadeaubonnen vooral in stenen winkels werden gekocht en besteed. Bol.com kwam met de eigen cadeaubon, of meer de Cadeaubol, die het direct goed deed maar voor kleinere webwinkels kwam er pas met de Webshop Giftcard een echt online initiatief. Sinds kort is er een cadeaubon bij. De E-bon

Een cadeaubon in je eigen huisstijl
Met deze E-bon heb je een leuk cadeau voor iemand die graag online shopt. Hij is op te maken in een eigen huisstijl en daarmee gelijk een stuk leuker om te geven. Voor webwinkeliers kan cadeaubon ook erg interessant zijn, zo denkt mede-eigenaar Remko Davids: “De reeds aangesloten shops zijn enorm enthousiast, omdat de cadeaubonnen-branche eindelijk binnen handbereik komt en ze nieuwe online shoppers kunnen verwelkomen.”

E-bon, internet cadeaubon voor in webwinkels

Grote plannen voor 2012
Wij spraken de initiatiefnemers al in augustus tijdens de Webwinkeliers Meeting
maar toen waren ze nog vooral op zoek naar de eerste shops die zich
wilden aanmelden. Inmiddels zijn er meer dan honderd aangesloten en
komen er snel nieuwe webwinkels bij. Voor het komende jaar zijn de ambities van de twee ondernemers dan ook groot. Zo willen ze diverse software- en betalingsaanbieders aansluiten en verwachten ze het komende jaar de eerste echt grote shops – enkele mooie namen uit de Twinkle Top 100 – aan zich te binden. Er zijn al diverse gesprekken gaande maar welke webwinkels het zijn willen ze liever nog geheim houden tot de handtekening echt gezet is. In ieder geval moet het aantal van honderd aangesloten shops ruim worden verdubbeld naar minimaal 250.

E-bon in je webwinkel
Mocht je als webwinkelier de E-bon in je website willen implementeren, dan kan dat volgens de makers gemakkelijk. “Het accepteren van de E-bon is heel eenvoudig en ze helpen graag bij de implementatie. Voor veelgebruikte open source-softwarepakketten, zoals Magento Zen-Cart en osCommerce, zijn E-bon-modules beschikbaar. Een andere mogelijkheid om de E-bon te accepteren is via de payment service providers waaronder Buckaroo en Ogone. Met enkele andere betaalaanbieders zijn ze nog in gesprek maar de verwachting is dat deze snel zullen volgen. Daarnaast wordt er ook samengewerkt met webwinkel-aanbieders zoals bijvoorbeeld Shoptrader.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten