Colruyt start test met thuislevering

Colruyt start test met thuislevering

Zoals vorig jaar aangekondigd, is Colruyt begonnen met een test voor de thuisbezorging van boodschappen. Het experiment is gestart in de oostrand van Brussel. In de gemeenten Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Kraainem, Wezembeek-Oppem en Sterrebeek wordt tot het najaar geëxperimenteerd.

In september vorig jaar maakte Colruyt Group bekend een begin te maken met het thuis afleveren van online bestelde boodschappen. Destijds zei het dat klanten uit de grote steden in 2019 hiervoor kunnen kiezen.

Collect&Go gaat zelf bestellingen leveren

Nu is het dan zover. Eigen medewerkers van Collect&Go, de online boodschappendienst van de supermarktketen, zullen de bestellingen afleveren. Met dit project wil de dienst de verwachtingen van de klant ontdekken en de haalbaarheid van de service.

‘Afhaalpunten blijven onze focus’

“De hedendaagse consument is duidelijk op zoek naar gemak en tijdswinst. Dat vinden onze klanten al in onze 200 Collect&Go-afhaalpunten, en met deze bijkomende service willen we daar nog meer op inzetten”, aldus Tom Deprater van Collect&Go. Hij benadrukt dat de afhaalpunten hun focus blijven, maar dat ze met deze test verder in contact gaan met hun klanten om zo te ontdekken wat die precies willen.

Er is heel bewust gekozen voor de vijf gemeenten in de oostrand van Brussel. “We kiezen specifiek voor deze regio omdat we hier voldoende interesse van klanten zien en omwille van de nabijheid van ons distributiecentrum in Zaventem.”

Lever- en servicekosten

Thuislevering door Collect&Go gaat de klant 9,50 euro kosten. En net als bij de afhaalpunten komt er 5,50 euro bij aan servicekosten voor het verzamelen van de boodschappen. Deprater: “De test zal uitwijzen of dit bedrag aanvaardbaar is voor de klant en tegelijk haalbaar is voor ons. Uiteindelijk doen we de boodschappen in de klant zijn plaats en we leveren ze thuis voor de deur, dat heeft nu eenmaal een prijskaartje.”

Voordat de boodschappen aan huis geleverd kunnen worden, moet de klant wel een bestelling plaatsen van minimaal 100 euro. Voor middernacht besteld, is de dag nadien thuis geleverd.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten