Budbee opent pakketkluizen in Nederland

Budbee opent pakketkluizen in Nederland

Budbee heeft deze maand op honderd locaties in Nederland pakketkluizen geopend. In supermarkten en winkels zijn er nu plekken waar consumenten hun pakketjes kunnen ophalen en retourneren. In één pakketkluis, ook wel Budbee Box genoemd, is plek voor zestig pakketten.

De pakketkluis wordt alsmaar populairder. Recent maakte De Buren bekend drieduizend pakketpunten te openen en bleek dat het aantal afhaal- en inleverpunten in Europa sinds medio 2019 met maar liefst 40 procent is toegenomen.

De pakketkluis wordt alsmaar populairder.

Nu is het de Zweedse pakketbezorger Budbee die in de wereld van pakketkluizen duikt. Het bedrijf heeft op honderd locaties dergelijke pick-up-points geopend. De kluizen staan in alle grote steden in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Brabant, Gelderland en Overijssel.

Op ieder moment ophalen en retourneren

“Met de Budbee Box  kunnen pakketten op ieder gewenst moment, op één centrale plek en zonder tussenkomst van personeel, opgehaald en geretourneerd worden. De snelgroeiende pakketbezorger breidt hiermee haar bezorgopties uit om het gemak voor de consument te vergroten en pakt problemen als verkeerscongestie en milieuvervuiling aan”, zo vertelt Budbee in een persbericht.

Consumenten die vanaf nu een online bestelling plaatsen bij een webshop die is aangesloten bij Budbee, kunnen kiezen voor de nieuwe bezorgoptie. Voor een Budbee Box-levering kan zowel tijdens als na de checkout worden gekozen, door bijvoorbeeld een thuisbezorging via de app om te zetten in een Budbee Box-levering.

Melding met code om pakket op te halen

Zodra het pakket in de kluis ligt, krijgt de klant een melding met daarin een code. Hiermee kan hij of zij het pakketje tijdens de openingstijden van de winkel of supermarkt afhalen. In ons land maken onder andere filialen van Ekoplaza, Marqt en Perry Sport gebruik van de pakketkluis van Budbee.

Volgens Jørgen Höppener, general manager Benelux bij Budbee, bezorgt het bedrijf al efficiënt pakketten. “Zo wordt 98 procent van onze pakketten ook bij de eerste poging daadwerkelijk bezorgd. We blijven echter continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de logistieke sector groener en klantvriendelijker te maken. Na de introductie van fossielvrije bezorging is de opening van pakketkluizen verspreid over heel Nederland een volgende stap in de goede richting op weg naar meer keuze voor de klant, minder uitstoot en een beter klimaat.”

800 pakketkluizen in Europa

De honderd pakketkluizen in Nederland maken deel uit van Budbee’s Europese netwerk, dat in totaal meer dan 800 kluizen telt.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten