Budbee: pakketvolume meer dan verdubbeld

Budbee: pakketvolume meer dan verdubbeld

Pakketbezorger Budbee heeft een goed halfjaar achter de rug. Het pakketvolume in Nederland is in de afgelopen zes maanden meer dan verdubbeld. Dit komt volgens het bedrijf door ‘tientallen’ nieuwe partners alsook een samenwerking met Albert Heijn en ecommercereus Bol.com.

Budbee, van oorsprong een Zweeds bedrijf, is sinds 2019 actief in Nederland. De pakketbezorger staat bekend om haar duurzame bezorging en netwerk van pakketkluizen. Vorig jaar was Budbee goed voor zo’n 80 miljoen euro omzet – een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.

Pakketvolume stijgt ruim 100%

Nu deelt Budbee de halfjaarcijfers van 2022. De afgelopen zes maanden is het pakketvolume meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus de bezorgdienst.

Bol.com, NA-KD en MyJewellery werden klant.

Het bedrijf spreekt over ‘tientallen nieuwe merchants’, zoals ecommerce-gigant Bol.com, Vitaminstore, Vedder & Vedder en modespelers NA-KD en MyJewellery. Eerder werden grote webwinkels Asos en H&M al klant.

Samenwerking Albert Heijn en bol.com

Daarnaast startte Budbee in april een samenwerking met Albert Heijn en Bol.com. Het Zweedse bedrijf neemt daarbij de bestaande Bol.com-afhaalpunten over om hier pakketkluizen neer te zetten. Die zullen terechtkomen in 700 Albert Heijn-supermarkten.

Budbee werkt samen met Albert Heijn.

“De afgelopen zes maanden zijn de bevestiging geweest van onze ontwikkeling sinds de start in 2019,” zegt General Manager Benelux Jørgen Höppener. “Met een focus op technologie en duurzaamheid hebben we ons vastgebeten in één van de snelst groeiende markten in Nederland.”

Minder dan 1% pakketten belandt in kluis

Daar voegt Höppener aan toe: “De erkenning in de meest recente ACM Post- en Pakketmonitor van 2021 laat zien dat we uitgegroeid zijn tot dé uitdager van de traditionele spelers in Nederland.”

Budbee telt nu 514 pakketkluizen in Nederland.

In het jaarlijkse rapport van Autoriteit Consument en Markt staat dat minder dan 1 procent van de pakketten in een kluis belandt. Desalniettemin is Budbee de grootste aanbieder van de pakketkluis in Nederland met 514 kluizen.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten