Bol.com verkoopt eindelijk kleding

Bol.com verkoopt eindelijk kleding

Bol.com heeft per vandaag haar platform opengesteld voor retailers die dames- en herenkleding verkopen. De ecommerce-reus, die de hete adem van Amazon.nl voelt, gaat samenwerken met grote merken als About You, Jack & Jones, Miss Etam, Claudia Sträter en Zeeman.

Kleding was eigenlijk nog de enige grote productcategorie die ontbrak op Bol.com. De Ahold-dochter verkocht al wel langer schoenen, accessoires, tassen en sportkleding, maar dames- en herenkleding misten nog. Tot vandaag, nu Bol.com haar platform openstelt voor retailers en merken die deze artikelen aanbieden. In november gonsde al het gerucht dat Bol.com kleding zou verkopen.

‘Er werd al veel gezocht naar dames- en herenmode’

“Als platform streven we naar een zo compleet mogelijk assortiment voor onze tien miljoen klanten, zodat we het startpunt van winkelen kunnen zijn”, aldus Margaret Versteden, directeur winkels bij Bol.com. “Er werd al veel gezocht naar dames- en herenmode. Daarom is het logisch om dit assortiment toe te voegen en ons assortiment completer dan ooit te maken. Mode verkopen is een specialisme en brengt weer andere klantbehoeften- en gedrag mee dan de andere productcategorieën op ons platform.”

Lancering kleding na aankondiging Amazon.nl ‘puur toeval’

De grootste webwinkel van het land zegt uitgebreid de tijd te hebben genomen om de behoeften en het gedrag van de klant op dit vlak te onderzoeken en te ontwikkelen. Versteden noemt het in gesprek met NU.nl wel toeval dat Bol.com besluit dames- en herenkleding te verkopen, een week nadat Amazon.nl haar platform openstelde voor verkopers. “We werken hier al jarenlang naartoe”, zo licht ze toe.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten