Bol.com-pakket op te halen bij Delhaize in Antwerpen

Bol.com-pakket op te halen bij Delhaize in Antwerpen

Klanten van Bol.com kunnen sinds gisteren hun pakketjes ook komen ophalen bij een Delhaize-winkel in de provincie Antwerpen. De pakjes zijn zowel op te halen bij Delhaize-supermarkten als verschillende AD Delhaize- of Proxy Delhaize-winkels.

De extra service voor klanten, die dezelfde levertijd biedt als bij thuislevering, komt precies zoals eerder aangekondigd in januari. Toen werd al onthuld dat de dienst er zou komen in Antwerpen, maar wanneer precies en om hoeveel supermarkten het zou gaan was toen nog niet duidelijk.

Eerst Antwerpen, dan heel Vlaanderen

Delhaize en Bol.com, beide eigendom van Ahold Delhaize, gaan de nieuwe dienst de gehele zomer testen en mocht alles naar wens verlopen, dan breidt de dienst zich uit naar heel Vlaanderen. “Zo krijgt iedereen de kans zijn Bol.com-pakket op te pikken in een Delhaize-supermarkt, AD Delhaize of Proxy Delhaize in de buurt”, aldus de supermarkt in het persbericht.

Door Bol.com-klanten hun pakjes te laten ophalen in een Delhaize-winkel hoopt moederbedrijf Ahold Delhaize natuurlijk dat het ook al zal leiden tot extra aankopen in de supermarkt. Maar het is eveneens een manier om ervoor te zorgen dat klanten gemakkelijker hun pakketje tot zich krijgen, wat weer leidt tot meer tevreden klanten die in het vervolg vaker bij Bol.com dan een concurrent zullen bestellen.

Stap richting duurzame mobiliteit

Een ander aspect aangedragen door het concern is dat beide bedrijven duurzame mobiliteit hoog in het vaandel hebben staan. “Deze oplossing is een stapje richting duurzaam vervoersbeleid. Hoe meer pakjes Bol.com kan bundelen per levering, hoe beter voor het milieu en voor de mobiliteit.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten