Delhaize-winkels krijgen afhaalpunt Bol.com

Delhaize-winkels krijgen afhaalpunt Bol.com

Bol.com gaat haar netwerk van afhaalpunten in Vlaanderen verder uitbreiden. Was het al mogelijk om online bestellingen van de Nederlandse ecommerce-gigant op te halen bij de winkels van Albert Heijn, binnenkort is dat ook mogelijk in de winkels van Delhaize.

Dat heeft moederbedrijf Ahold Delhaize – dat eigenaar is van Delhaize, Albert Heijn en Bol.com –  vanmorgen bekendgemaakt tijdens een ondernemingsraad. Bol.com zal met de afhaalpunten in Delhaize-winkels beginnen in Antwerpen en van daaruit langzaamaan uitbreiden over heel Vlaanderen.

Albert Heijn blijft langer in België

Belgische consumenten konden al langer hun Bol.com-pakjes afhalen in de Albert Heijn-winkels. De supermarkten van de Nederlandse grootgrutter zullen in ons land ook in aantal gaan toenemen de komende jaren.  De verwachting is dat er de komende drie jaar tussen de dertig en vijftig supermarkten van ‘Albert’ bij komen.

Eerder gingen er al vermoedens dat Albert Heijn langer in België zou blijven. De twee supermarktformules van Ahold Delhaize blijken volgens het moederbedrijf toch erg complementair te zijn en kunnen dus prima naast elkaar bestaan in Vlaanderen.

Ook Delhaize ziet haar aantal supermarkten toenemen. Het bedrijf ziet de komende drie tot vier jaar potentie om tot driehonderd winkels te openen. De verwachting is dat een derde hiervan supermarkten betreft, terwijl de overige tweehonderd nabijheidswinkels zoals Delhaize Fresh Atelier zullen worden.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten