Amazon Prime in België gelanceerd

Amazon Prime in België gelanceerd

Amazon Prime is gelanceerd in België. Voor een vast bedrag per maand krijgen Amazon-klanten gratis verzending en een boel extra’s, waaronder toegang tot Amazon’s Netflix-concurrent Prime Video. Amazon Prime is vandaag ook in Nederland en Luxemburg gelanceerd.

Amazon-klanten kunnen vanaf vandaag een Amazon Prime-abonnement nemen, dat momenteel 4 euro kost, maar op den duur 7 euro gaat kosten. Een jaarlidmaatschap daarentegen kost 49 euro. In ruil voor dat bedrag hoeven klanten geen verzendkosten meer te betalen op de pakketjes die Amazon bezorgt.

Eigenschappen van Amazon Prime in België

Maar Prime is meer dan het afkopen van bezorgkosten. De premium-dienst van Amazon heeft zich de afgelopen jaren flink uitgebreid en bestaat nu bijvoorbeeld ook uit videostreamingdienst Prime Video en muziekdienst Prime Music. Die laatste is echter (nog?) niet toegankelijk voor klanten uit de Benelux.

Wel krijgen Amazon Prime-gebruikers in ons land naast de gratis levering en streaming-video’s ook onbeperkte online opslagcapaciteit voor foto’s en reclameloze toegang tot game-community Twitch. Ook kunnen Prime-leden meedoen aan Amazon’s koopjesdag Prime Day en krijgen ze exclusieve aanbiedingen voorgeschoteld.

Nog geen Amazon in België

Met de lancering van Amazon Prime in België is er weliswaar niks opgeschoten wat betreft de definitieve en volledige lancering van Amazon in België. Amazon.be is nog steeds geen feit; Nederlandstalige klanten kunnen terecht bij het vertaalde Amazon.de, terwijl Franstalige zich tot de Franse Amazon-website kunnen wenden.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten