Amazon Prime in Nederland gelanceerd

Amazon Prime in Nederland gelanceerd

Vanaf vandaag is Amazon Prime in Nederland actief. Amazon Prime is een uitgebreide abonneedienst van de Amerikaanse webwinkelgigant en biedt onder meer gratis bezorging aan. Met de introductie van Amazon Prime voor Nederlandse klanten heeft Amazon haar activiteiten in ons land verder uitgebreid.

Nederlandse klanten kunnen vanaf vandaag lid worden van Amazon Prime. Dit lijkt een logisch gevolg van Amazon’s beleid om de Duitse tak van haar webwinkel steeds beter toegankelijk te maken voor klanten uit Nederland.

Amazon hééft een Nederlandse webwinkel, maar die verkoopt al sinds de start alleen nog maar e-books en e-readers. Wel is de Duitse website vertaald naar het Nederlands, is de app in het Nederlands te gebruiken en kunnen Nederlandse klanten sinds kort betalen met iDeal en acceptgiro. Door Amazon Prime in Nederland aan te bieden, lijkt de focus nog meer te liggen op het aantrekken van Nederlandse klanten naar de Duitse webshop van Amazon.

Eigenschappen Amazon Prime in Nederland

Met Amazon Prime kunnen klanten voor 49 euro per jaar artikelen gratis laten bezorgen. Het wordt hiermee dus een concurrent van Bol.com’s abonneedienst, Bol.com Select, dat in april van dit jaar werd gelanceerd en klanten voor €14,99 per jaar gratis bezorging aanbiedt. Amazon Prime is overigens wel wat uitgebreider dan alleen een gratis bezorgdienst. In bijvoorbeeld het thuisland Amerika biedt Amazon Prime klanten ook kosteloos toegang tot de streamingdiensten Prime Video en Prime Music, online bibliotheek Prime Reading, Twitch Prime en ongelimiteerde foto-opslag via Prime Photos. Ook biedt het via Prime Now gratis verzending binnen twee uur aan.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten