30% Belgische webwinkels heeft meertalige website

30% Belgische webwinkels heeft meertalige website

Zo’n dertig procent van de Belgische webwinkels heeft een meertalige website. De rest bedient haar klanten slechts in één taal, iets wat de conversie waarschijnlijk niet altijd ten goede zal komen. Ook blijkt dat Magento en WordPress de populairste ecommerce-platformen zijn in België.

Dit blijkt uit een rondvraag van Twinkle België onder 115 webshops. Die kregen een aantal vragen voorgeschoteld met betrekking tot diverse onderwerpen. Het magazine bundelde die antwoorden samen in een infographic, zodat we een wat beter beeld krijgen van de huidige ecommerce-industrie in België.

Design en ontwikkeling grootste kostenpost voor webshop

Zo werd er gevraagd naar de grootste kostenposten voor een webshop, waarbij personeelskosten niet worden meegerekend. Design en site-ontwikkeling blijken daarbij duurder te zijn dan bijvoorbeeld website-hosting, marketing, voorraadbeheer of klantondersteuning.

Populairste ecommerce-platformen in België

De vijf populairste ecommerce-platformen in België zijn volgens dit onderzoek Magento, WordPress, Drupal, Lightspeed (voorheen SEOshop) en PrestaShop. Twinkle vroeg de webshops ook of ze slachtoffer waren geweest van (online) fraude. Een overgrote meerderheid van 80 procent is dit gelukkig nooit overkomen, terwijl 14,6 procent wel slachtoffer werd. Minder dan de helft daarvan overkwam dit gedurende het afgelopen halfjaar.

Data van de enquête showt ook dat 10 procent van de ondervraagde webshops expresslevering biedt en producten dus nog op dezelfde dag bij de klant kan bezorgen.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten