Zweedse ICT-webwinkel Dustin opent in Nederland

Zweedse ICT-webwinkel Dustin opent in Nederland

De Zweedse webwinkel Dustin is sinds vandaag actief in Nederland. Het bedrijf verkoopt allerlei ICT-producten, maar biedt ook bijbehorende diensten en oplossingen aan. Het bedrijf is met een omzet van zo’n 1,2 miljard euro een van de grootste online retailers in Scandinavië.

In ons land is Dustin bij sommige bekend van de overname van de Nederlandse Vincere Groep. Vorig jaar zomer werd die voor 65 miljoen euro overgenomen. Destijds zei Dustin’s CEO Thomas Ekman over de overname: “We zetten de volgende stap in onze uitbreiding en exporteren ons succesvolle bedrijfsmodel door ecommerce en relatieomzet met Nederland te combineren.”

‘We zullen snel naam maken in Nederland’

Ekman zei ook dat de Nederlandse markt sterkt lijkt op die van Scandinavië, zowel wat betreft marktstructuur als klantbehoeften. En vandaag wordt dus de volgende stap gezet met de lancering van Dustin in Nederland. “Met onze jarenlange ervaring in ecommerce en IT-oplossingen voor het mkb met een breed assortiment en snelle leveringen, zullen we snel naam maken op de Nederlandse markt”, aldus de CEO.

Dustin doet ook beheer, support en consultancy

Op dit moment verkoopt Dustin zo’n 255.000 producten, aan zowel consumenten als zakelijke klanten. De overname van Vincere vorig jaar moet echter leiden tot een fullservice-aanbod. Naast de verkoop van producten als computers en accessoires, printers, telefoons, labelprinters en software, biedt Dustin namelijk ook diensten en oplossingen aan, zoals het uitbesteden van ICT-beheer en klantenservice, 24/7 monitoring en ICT-consultancy.

Dustin haalt omzet vooral uit b2b

Dustin is geen kleine speler. Het bedrijf heeft meer dan 1500 man in dienst en realiseerde vorig jaar een omzet van 1,2 miljard euro. Het grootste deel van de inkomsten komt uit de b2b. Moederbedrijf Dustin Group is sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten