menu
lightspeed ecommerce

Zet WK vrouwen aan tot online shoppen?

vrouwen shoppen tijdens het WKTerwijl mannen massaal naar het voetbal kijken blijken vrouwen online hun zomeraankopen te doen. Zo bericht Vente-Exclusive.com. Behalve dat ze meer geld uitgeven is het opvallend dat op dit moment maar liefst 90 procent van de bezoekers vrouwen zijn en tot tweemaal meer tijd op de website besteden dan normaal.

De webwinkel is van mening dat de vrouwen shoppen tijdens de wedstrijd en TV-kijkende mannen ontvluchten die joelend en bierdrinkend het WK voetbal volgen. De afgelopen dagen werd bij de webwinkel Vente-Exclusive.com tot driemaal meer zomerjurkjes, juwelen en lingerie gekocht dan gemiddeld. Bovendien geven vrouwen er momenteel bijna 20 procent meer uit dan normaal.

Vooral tijdens de wedstrijd van Nederland van afgelopen maandag gingen de dames uit hun bol, zo liet het bedrijf weten. “Die dag verkochten we bijna driemaal meer artikelen dan gemiddeld”, laat Peter Burin, woordvoerder van Vente-Exclusive.com weten aan de mode website Fashionunited.nl.

Wij weten natuurlijk dat Vente-Exclusive.com zich vergist.

Vrouwen kijken ook gewoon naar de wedstrijd en joelen en drinken gewoon lekker met de mannen mee. Bij voorkeur in een mooi oranje WK-jurkje. Helaas is dit niet voor alle vrouwen mogelijk want dat leuke zomerse kledingstuk is allang uitverkocht. Tja, wat doe je als modebewuste vrouw dan? Je kunt moeilijk morgen tussen een grote mensenmassa tussen die hippe vrouwen staan in je outfit van het EK 2008 dus moest je deze week aan de slag. Dan is er maar een oplossing, direct na de wedstrijd, nou ja eerst even feesten op de overwinning natuurlijk, naar huis en met de drank in je lijf alle webwinkels langs voor de mooiste, hipste en exclusiefste modejurkjes voor de wedstrijd van zaterdag.

Met wat drank op is het turen naar het beeldscherm blijkbaar minder gemakkelijk, wat verklaard dat vrouwen op de dag van Nederland-Denemarken twee keer zo lang op de website aanwezig waren en spenderen ze hun geld gemakkelijker. In plaats van twee dagen wachten wordt de knoop nu direct doorgehakt. Toch interessante marketingkennis voor de webwinkels!

Overigens gingen ook Belgische vrouwen afgelopen maandag massaal naar de website. “Ik vermoed dat ook veel Belgen naar die wedstrijd hebben gekeken, want niet alleen veel Nederlandse, maar ook heel wat Belgische vrouwen kwamen die dag shoppen op onze website.”

Tags

Reacties