menu
lightspeed ecommerce

Winnaar van Ecommerce Herfst Quiz 2014 bekend

Winnaar van Ecommerce Herfst Quiz 2014 bekendEnkele weken terug organiseerden wij voor het eerst een quiz. We dachten het nog niet al te moeilijk te maken, zodat iedereen kon meedoen en een eerlijke kans had om te winnen. Maar het blijkt dat toch niet iedereen evengoed op de hoogte is van de postzegelprijzen, de betekenis van ‘Coolblue’ en wie de voorzitter is van de Thuiswinkel Organisatie…

Op vrijdag 17 oktober organiseerden wij voor het eerst de Ecommerce Herfst Quiz. Met een Google Forms-bestand knutselden we een quiz in elkaar die door de lezers was in te vullen. En natuurlijk niet zonder reden, want voor de winnaar hebben wij een lekkere taart!

Maar laten we eerst maar eens alle vragen en antwoorden doornemen:

Vraag 1:
Wat zijn de maximale afmetingen van pakketten die je via het Postkantoor naar het buitenland (binnen Europa) kunt versturen?
Het antwoord hierop moest zijn: 100 x 50 x 50 centimeter. Misschien wist je dit zelf uit ervaring en anders had je het kunnen weten door deze pagina op de website van PostNL goed door te nemen.

Vraag 2:
In welk Benelux-land werd in 2012 online het meest uitgegeven per huishouden?
De meeste mensen antwoordden hierop met ‘Nederland’ en dat is eigenlijk ook wat je zou verwachten. Dit was dus een instinker, want het antwoord blijkt Luxemburg te zijn! Per huishouden werd in 2012 namelijk 2861 euro uitgegeven in Luxemburg, terwijl deze bedragen in Nederland (€1365) en België (€836) aanzienlijk lager zijn.

Vraag 3:
Wat is sneller, een pakketje bezorgen van Den Helder naar Maastricht of van Delfzijl naar Middelburg? (gekeken naar het aantal af te leggen kilometers)
Tsja, als pakketbezorger zou je dit antwoord misschien uit het blote hoofd weten, anders zou je toch echt moeten zoeken. Het is niet echt te googelen, maar met Google Maps kom je uiteindelijk wel tot het antwoord. Van Delfzijl naar Middelburg is met de korste autoroute 383 kilometer, terwijl Den Helder – Maastricht volgens diezelfde methode slechts 293 kilometer bedraagt.

Vraag 4:
Bij welk van de volgende webwinkelsoftwareaanbierders kun je specifiek een B2B-pakket afnemen?
Ook dit is een vraag die je als webwinkelier of ecommerce-speler wellicht niet meteen weet, maar waarbij good old Google uitkomst biedt. Bekijk de websites van de diverse webwinkelsoftware-aanbieders en je zult al snel ontdekken dat het MyShop is die specifiek een B2B-pakket aanbiedt.

Vraag 5:
Wie behoorde NIET tot de mooiste webwinkeliers van 2013?
Elke trouwe lezer van Webwinkel Weblog (of in ieder geval de mannelijke) zouden de lijstjes van onze Mooiste Webwinkeliers-verkiezing uit ’t hoofd moeten kennen, toch? Hoewel Cynthia Schultz (eigenaar van MissLipgloss.nl) zeker een mooie dame is, behoorde zij níét tot de mooiste webwinkeliers van 2013. Wel van 2012, trouwens

Vraag 6:
Van welk bedrijf is dit logo (de naam is -uiteraard- uit het logo verwijderd)?
Dit logo vol met kleurrijke stippen bleek van MyShop te zijn. Had een lastige kunnen zijn, omdat MyShop een jaar geleden een hele metamorfose had ondergaan; het heette eerst Mijnwinkel.nl en had toen dus ook een heel ander logo. Het was dus geen logo van Talpa of Bolletjes.com…

Vraag 7:
Wie van deze drie was tot 2009 mede-eigenaar van Create2Fit?
Weer een sneaky vraag. De echte kenner weet uiteraard dat het niet Patricia Paay is (ooit een van de 14 mooiste webwinkeliers van 2011 en sindsdien onze officieuze kantoormascotte), maar wie is het dan wel? Tom of Tim Coronel? En wie is nou wie op de foto? Het goede antwoord bleek Tom Coronel te zijn en die was te zien op de rechterfoto (optie 3).

Vraag 8:
Wie is dit?

Een vraag die wellicht wat lastig is te googelen, maar juist daarom een goede vraag voor de echte ecommerce-kenners. De man op de foto is niemand minder dan Patrick Kerssemakers, directeur van Fonq.nl.

Vraag 9:
Hoe heet de voorzitter van Thuiswinkel Organisatie?
We hoopten er eigenlijk stiekem op dat een boel mensen erin zouden stinken, maar het moet gezegd: de meeste mensen wisten inderdaad dat Ed Nijpels de voorzitter is van de Thuiswinkel Organisatie en niet bijvoorbeeld de veelvuldig naar de voorgrond tredende Wijnand Jongen, die directeur van de organisatie is.

Vraag 10:
Hoeveel euro ben je kwijt bij PostNL als je een brief/envelop van 174 gram binnen Nederland verstuurt?
Een postzegel kost tegenwoordig 64 eurocent en om een brief of envelop van 174 gram binnen Nederland te versturen ben je vier postzegels kwijt. 64 x 4 = €2,56.

Vraag 11:
Naar hoeveel EU-landen kun je pakjes versturen vanuit een Kiala-punt?
Kleine kans dat je alle landen uit je hoofd kunt opnoemen, maar wie zocht op de website van Kiala kwam al snel tegen dat het mogelijk is om vanuit een Kiala-punt naar 28 landen binnen de EU pakketjes te versturen.

Vraag 12:
Waar worden de Thuiswinkel Awards gehouden?
Als je nog nooit op de Thuiswinkel Awards bent geweest, gaan je eerste gedachten wellicht uit naar de Jaarbeurs in Utrecht of ’t Spant. Maar in de een worden jaarlijks de Webwinkel Vakdagen gehouden, terwijl de andere locatie is voor de Thuiswinkel.org Nieuwjaarsreceptie. Het goede antwoord moet dan ook Hotel ter Duin zijn.

Vraag 13:
Waar staat ‘Bol’ voor in de webwinkelnaam Bol.com?
Was het nou “Bestellen Online”, “Bertelsmann On-Line”, “Books Online”, “Buy Online Luxembourg” of misschien zelfs “Basillicum of Lavendel”? Voor de meeste respondenten was deze vraag een eitje. Drie mensen dachten dat het Books Online was, maar de rest wist dat het hier gaat om een afkorting van Bertelsmann On-Line.

Vraag 14:
Waar komt de naam Coolblue vandaan?
Dit vonden wij zelf een heel leuke vraag en uit de antwoorden bleek ook wel dat het een pittige vraag was. Hoewel niemand dacht dat mede-oprichter Pieter Zwart ooit is begonnen met de verkoop van smurfenijs bij hem in de buurt (hé, had gekund, toch?), ging het merendeel wel voor de optie dat Coolblue de game-naam was van Zwart! Maar dat blijkt niet het geval te zijn – althans, niet voor zover wij weten. Wel weten we dat de naam Coolblue is afgeleid van het feit dat de webwinkel begon als tegenhanger van online shop Hot-Orange.

Vraag 15:
Wat is het grootste sportevenement in de Nederlandse ecommerce?
Simpel. De Ecommercerun. Geen discussie over mogelijk.

AND THE WINNER IS…

Marcel Landeweerd van WebwinkelKeur! Hij wist uiteindelijk 13 van de 15 vragen goed te beantwoorden! Sterker nog, hij was een van de weinige die wist waar Coolblue z’n naam vandaan heeft en naar hoeveel landen je een pakketje kunt versturen vanuit een Kiala-punt. Doordat hij zoveel vragen goed heeft beantwoord en doordat hij ook de lastigere vragen wist, is Marcel wat ons betreft de terechte winnaar van de eerste quiz op Webwinkel Weblog!

Marcel, we nemen contact met je op, zodat de taart snel jouw kant op kan en alle andere mensen die hebben meegedaan, maar niet gewonnen: bedankt voor het meedoen en wie weet win jíj de volgende keer wel!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch