menu

Werken.fm maakt webwinkels radioactief

Werken.fm maakt webwinkels radioactiefHet jonge internet-radiostation Werken.fm zendt sinds enkele maanden via internet uit. Elke woensdag hebben zij het thema “Webby Woensdag”, waarbij de webwinkels in ons land centraal staan. Vanmiddag wordt Wouter Hol, eigenaar van Kabeltje.com en moderator van Webwinkel Forum, geïnterviewd.

In de show Webby Woensdag, elke woensdag tussen 12.00 en 14.00 uur, worden live enkele webwinkels opgebeld. De webwinkelier krijgt de vraag voorgelegd waarom nou juist zijn webwinkel het beste is, waarom men bij die webwinkel moet kopen of waarom men voor die webwinkel zou willen werken. Kortom, er moet een soort elevator pitch worden gegeven.

Hoe gaat webwinkel om met bellers
Het is allereerst interessant om te horen hoe er bij de verschillende bedrijven met de telefonische bereikbaarheid wordt omgegaan. Dit loopt namelijk sterk uiteen. Sommige shops hebben een lastig menu waar de klant (en dus ook de bellende dj’s) door heen moet worstelen. Maar omdat Werken.fm live belt, krijg je als luisteraar dus gelijk een goed idee van de wachttijden en wat men te horen krijgt als je wacht totdat er opgenomen wordt. Van een simpele beltoon tot een al dan niet leuk muziekje, alles is al voorbij gekomen. Soms krijgen de dj’s een callcenter aan de lijn, soms een medewerker en bij enkele kleinere shops zelfs de eigenaar van de webwinkel.

Luisteren naar mooie verhalen
De verhalen die de dj’s van Werken.fm te horen krijgen, lopen sterk uiteen. Bij bijvoorbeeld Wehkamp kwamen ze vanaf de receptiemedewerkster al vrij snel uit bij de PR-manager die een mooi verhaal kon vertellen. Bij 123inkt.nl bleek de telefoon tijdens de lunch gewoon uit te staan. En het callcenter-meisje van Gefelicitaart hield een overtuigend betoog en zorgde ervoor dat de dj’s spontaan zin in taart kregen. Sommige mensen van andere bedrijven vonden het dan weer géén fijn idee dat ze in de uitzending waren of leken niet echt gemotiveerd om een mooi betoog voor de webwinkel te houden. Kortom, het is erg leuk om te horen hoe verschillende webwinkels de telefoon opnemen en sowieso om wat meer te horen over het reilen en zeilen bij de duizenden webwinkels die ons land kent.

Vanmiddag wordt Wouter Hol van Kabeltje.com geïnterviewd en dat kun je beluisteren via de livestream van Werken.fm. Heb je geen tijd? Geen probleem, de uitzendingen zijn via de website van Werken.fm terug te luisteren.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch